Фирмата „Беса Транс“, която е собственик на игорелия авробус на

...
Фирмата „Беса Транс“, която е собственик на игорелия авробус на
Коментари Харесай

“Беса Транс“: В изгорелия автобус на Струма не е имало туби с гориво

Фирмата „ Беса Транс “, която е притежател на игорелия авробус на Автомагистрала Струма, е имала 4 транспортни средства с лиценз, само че авариралият не е измежду тях. Заради изчезнали документи в авариралия рейс – лицензът за интернационалните транспорти на компанията ще бъде лишен. Това съобщи македонския министър на превоза Благой Бочварски пред БТВ.

„ Съгласно първичната информация на нашето Министерство на вътрешните работи, рейсът няма лиценз. Фирмата „ Беса Транс “ има лиценз, публикуван през 2018 година с отминалост до 2022 година Вторият документ, който би трябвало да има всяко едно транспортно средство го няма в нашата база данни “, добави транспортният министър.

Бочварски съобщи, че няма визия за какво 3 от 4 рейса, пътували до Истанбул, са минали границата сред България и Северна Македония, а авариралият е изостанал.

Той изясни, че разчитат на следствието да разбере каква е точната причина за случая – човешка неточност или техническа нередовност.

От " Беса Транс " - компанията притежател на изгорелия на Автомагистрала " Струма " рейс, обявиха, че изрично не са превозвали туби с гориво, както се твърди, нито са взели участие в контрабанда на горива, заяви Българска национална телевизия.

" Всички тези спекулации са опит на някого да се възползва от нещастието. Капацитетът на рейса е 450-500 литра гориво и няма никакво място за контрабанда. Молим медиите да не популяризират тази дезинформация, която освен вреди на засегнатите фамилии, само че и е спънка за формалното следствие на случая. Очакваме повече детайлности от следствието ", се споделя в позиция на компанията във фейсбук.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР