Фирма за производство на дамско облекло в Русе ще помага

...
Фирма за производство на дамско облекло в Русе ще помага
Коментари Харесай

Русенска фирма осигурява работа на бежанци от Украйна

Фирма за произвеждане на дамско облекло в Русе ще оказва помощ на бежанците, идващи от Украйна

Собственикът на „ МИК БГ “ Миглена Христова изясни пред, че може да обезпечи краткотрайно квартира за украински служащи.

Според Миглена Христова браншът има потребност от работна ръка, само че е належащо образование на новопристигналите. „ Имаме предпочитание да помогнем, считаме, че там хората са грамотни и интелигентни и биха могли бързо да се внедрят на работа “, посочи Христова.

Работещи в нейната компания обявиха, че са подготвени да оказват помощ. Както шивачките, по този начин и изпълнителите на довършителни работи по облеклата, бяха безапелационни, че в случай че човек е стимулиран, най-много за месец ще навлезе в работата. Силвия Илиева е чорбаджия на шевен сектор от девет години и споделя, че специалността се усвоява елементарно. „ Ако имаш предпочитание и си непрекъснат, ние даваме всичко от себе си, с цел да им помогнем и до месец навлизат. Все отново би трябвало са се свикне и с колектива “, прецизира бригадирът.

Петя Вангелова от отдела за довършителни работи също споделя, че и при тях образованието не би лишило повече от месец. „ При мен нещата са малко по-лесни, тъй като има повече ръчна работа, където всеки би могъл да я прави “, прибавя Петя.

Повечето от чиновниците на Христова утвърждават концепцията да се оказва помощ на бежанци от Украйна с намиране на работа. Всички те демонстрират състрадание и предпочитание да създадат живота на украинците, които се устройват тук, по добър. „ Мисля, че в положението, в което са тези хора, това е жизненоважно, става дума за трохата самун. И ще дадем всичко от себе си, с цел да им помогнем “, споделя Петя.

Собственичката на компанията Миглена Христова обаче е на мнение, че би трябвало да се улесни процедурата по узаконяване у нас на претендентите за работа. За да може процесът и по наемането им да се форсира.

Според калкулации на работодателските организации, компаниите у нас са подготвени да обезпечат до 200 хиляди места във всички сфери. Като единствено в бранш „ Облекло и кожи” могат да се наемат над 20 хиляди украинци.

„ Само в рамките дневно бяха декларирани към 600 индивида от 6 - 7 фирми”, изясни Йордан Беловодски, изпл.-директор на Българската асоциация за текстил
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР