Фирма от южната област Пулия дава еднократен бонус от 6000

...
Фирма от южната област Пулия дава еднократен бонус от 6000
Коментари Харесай

Фирма дава по 6000 евро за всяко новородено на служителите си

 Фирма от южната област Пулия дава еднократен бонус от 6000 евро за всяко новородено в фамилиите на чиновниците си. Освен тази награда обаче родителите ще получават и по други 300 евро на месец за бебето си в продължение на година. Това разгласи Витантонио Колучи, създател и притежател от 1967 година на индустриална формация за напoителни системи от Монополи, до град Бари. В нея работят 180 души.

" След като страната не прави нищо, с цел да подтиква раждаемостта, аз ще се погрижа за чиновниците си ", аргументира се Колучи пред италианските медии.

Премията от 6000 евро съществува от 2019 година, само че в този момент притежателят на компанията реши да разшири ограниченията, прибавяйки и други 300 евро на месец. През предходната година в фамилиите на чиновниците на компанията са се родили три деца. Италианският бизнесмен, основател на ограниченията, счита, че напредъкът на стопанската система на една страна се състои в демографското й развиване.

" Новородените са жители на страната и тя има задължението да се грижи за тях и да подкрепя растежа им. Моят тласък за раждаемостта е концепция, която се роди в областта на подпомагането на демографския напредък. Сигурен съм, че ще благоприятства и обновяването на поколенията, работещи във компанията ми, където към този момент работят доста от синовете на чиновниците ми. Надявам се да послужи за образец и за други компании ", сподели Колучи.

Според изказване на самия Колучи в уеб страницата на компанията му, мотив за основаването на последните ограничения били тревожните данни на Италианския статистически институт, оповестени наскоро. Според тях през предходната година са били родени единствено 420 000 деца, или с 19 000 по-малко от 2018 г, което значи спад от 4,5% в раждаемостта, приключва " 24 часа ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР