Фирма изяви желание да изпълни енергоефективни мерки по уличното осветление

...
Фирма изяви желание да изпълни енергоефективни мерки по уличното осветление
Коментари Харесай

Инвеститор предлага ново улично осветление за три села

Фирма изяви предпочитание да извърши енергоефективни ограничения по уличното осветяване в три села - Априлци, Сбор и Гелеменово. Срещу това желае права да строи върху 23 парцела.

Предложението е импортирано в Общинския съвет и е първа точка в дневния ред за идното на 20 октомври съвещание. Повод за него е подадено заявление от " Риал Стейтс ", в което уведомява локалната администрация за желанията си да промени предназначението на 23 поземлени парцела в землищата на Априлци и Сбор, върху които да построи уреди за произвеждане на електрическа енергия от възобновими енергийни източници. Терените са благосъстоятелност на Община Пазарджик. Общата им повърхност е близо 630 хиляди квадратни метра. Повечето от тях са пасища или кория (нискостеблена гора).

В плана за решение се показва: " Дружеството е притежател на повече от 6000 дка в региона, като върху тях възнамерява построяването на общо 300 МВ фотоволтаични съоръжения, като все още са пуснати в употреба 85 МВ, а в развой на създаване са 25 МВ. Реализирането на подобен капиталов план ще способства за социално-икономическото развиване на общината. Дружеството показва подготвеност да вкара енергоефективни ограничения посредством реорганизация и мoдернизация на уличното осветяване на територията на с. Априлци, с. Сбор и с. Гелеменово, както и ще бъдат разкрити нови работни места на територията на общината ".

По закон градският парламент може да одобри такова решение с болшинство две трети от общия брой на общинските съветници. Условие за това е да са спазени специфичните закони и нормативите за поддържане на запас от непрекъснато затревени площи, както и да няма дефицит на земи за потребностите на отглеждането на животни. 

С писмо от Областната дирекция по земеделие осведомят, че към 1370 дка от землищата на Априлци и Сбор са в категорията “постоянно затревени площи “. Кметовете на двете села пък са дали мнения, че има задоволително земи, които да се употребяват за паша и рандеман на сено. Фирма " Риал Стейтс " има най-големия настоящ слънчев парк в България. През пролетта на тази година централата е отчела мощ 58 мегавата, а идната цел е да доближи до 150 мегавата. Предвидените вложения са в размер на 250 милиона лв.. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР