Фирма, измамила клиенти с пари и резервации за круиз, ще

...
Фирма, измамила клиенти с пари и резервации за круиз, ще
Коментари Харесай

Заличават фирма, измамила туристи с круиз

Фирма, измамила клиенти с пари и резервации за круиз, ще бъде заличена от Националния туристически указател, заяви Министерството на туризма.

Причината са постъпили тъжби от туроператор и жители, съгласно които туристическият сътрудник " Круиз специалист " е продал на консуматори резервации за круиз дружно със самолетни билети, само че не е заплатил направените резервации към круизна компания.

Проверка на Министерството на туризма в Търговския указател сподели, че „ Круиз специалист “ се е преименувал на „ Лейт Касъл “ и трансформирал сдружението от ООД в ЕООД. Променено е фирменото название, има прекачване на дружествени дялове, изменен е шефа и седалището. Тази информация обаче не е показана, с цел да се променят и данните в Националния туристически указател.

Проверка на специалисти от ведомството сподели също, че на посочения адрес за седалище на „ Круиз специалист “ няма достъп до офиса и няма такава компания, както и на новия адрес след трансформацията на сдружението.

На съвещание на Експертната комисия по регистрация на туроператори и туристически сътрудници през днешния ден бе взето решение да се предложи на министъра на туризма да стартират дейности по изтриване на „ Круиз Експерт “ от Националния туристически указател.

Информацията за статута и активността на туристическия сътрудник са предоставени на вниманието на Комисията за отбрана на потребителите.

offnews.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР