Фиорентина стана вторият финалист в турнира за Купата на Италия.

...
Фиорентина стана вторият финалист в турнира за Купата на Италия.
Коментари Харесай

Фиорентина - Кремонезе 0:0: Тимът от Флоренция се класира на финал в турнира за Купата на Италия

 Efbet2023 Horizontal
Фиорентина стана вторият финалист в шампионата за Купата на Италия. " Виолетовите " доближиха до мача за трофея след тъждество 0:0 с Кремонезе в реванша от полуфиналите, като преди три седмици победиха с 2:0 в първия мач в Кремона, което се оказа и общият резултат от конфликта.

Реваншът на " Артемио Франки " във Флоренция мина под контрола на домакините, само че за цялостните 90 минути те насочиха единствено един прецизен изстрел към противниковата врата. Кремонезе записа два удара в очертанията, само че нито един от тях не бе проблематичен за вратаря Пиетро Терачано.

Кремонезе пък не съумя да сътвори нова изненада в шампионата, откакто отстрани колоси в италианския и европейски футбол като Рома и Наполи, а огромната задача пред клуба остава оцеляването в Серия “А ” през актуалната акция.

Във финала за Купата на Италия Фиорентина ще играе с отбора на Интер, който в другия полуфинал в профил Ювентус с общ резултат 2:1. Двубоят за оценката е на 24 май в Рим, а за " виолетовите " това ще бъде първи край от сезон 2013/14, когато отборът позволи загуба от Наполи с 1:3. При победа над Интер Фиорентина ще завоюва за седми път купата на Италия и за пръв път от 2001 година насам.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР