Фиорентина и Интер излизат след по-малко от час във финала

...
Фиорентина и Интер излизат след по-малко от час във финала
Коментари Харесай

Финалът за Купата на Италия: съставите на Фиорентина и Интер

Фиорентина и Интер излизат след по-малко от час във финала на 75-ото издание на шампионата за Купата на Италия. Двубоят ще се играе на " Олимпико " в Рим. Любопитното е, че и двата отбора имат късмет да завършат сезона с дубъл, тъй като са финалисти и в евротурнирите - Интер в Шампионската лига, а Фиорентина в Лигата на конференциите. 

" Нерадзурите " са вдигали Купата на Италия общо 8 пъти. Ако отбрани трофея от предходната година, тимът на Симоне Индзаги ще се изравни с Рома на второто място по най-вече извоювани оценки от конкуренцията. Фиорентина има 5 купи, като за последно " виолетовите " ликуваха в конкуренцията през 2001 година.

По пътя към финала Интер отстрани поредно Парма, Аталанта и Ювентус. Фиорентина пък преодоля съпротивата на Сампдория, Торино и Кремонезе. По-рано през сезона противниците изиграха двете срещи между тях в Серия " А ", в които си размениха победи като посетител - Интер се наложи с атрактивното 4:3 на " Артемио Франки ", а Фиорентина взе реванш с 1:0 на " Джузепе Меаца ".
 “Ла Виола ” или “Змията ”: кой ще направи първата стъпка към мечтания дубъл? “Ла Виола ” или “Змията ”: кой ще направи първата стъпка към мечтания дубъл?
Символичният хазаин Фиорентина стартира с Артур кабрал на върха на офанзивата, а по крилата на бразилския таран ще оказват помощ Жонатан Иконе и Николас Гонсалес. В средата на терена стартират Софиян Амрабат, Джакомо Бонавентура и Гаетано Кастровили, който е предпочетен пред Роландо Мандрагора. Четиримата бранители са Додо, Никола Миленкович, Лукас Мартинес Куарта и Кристиано Бираги, а на вратата е Пиетро Терачано.

За Интер ще пази ветеранът Самир Ханданович, а триото бранители оформят Матео Дармиан, Франческо Ачерби и Алесандро Бастони. Дензъл Дъмфрис и Федерико Димарко ще сноват по фланговете, в халфовата линия ще си партнират Николо Барела, Марсело Брозович и Хакан Чалханоолу, а двамаат нападатели са Лаутаро Мартинес и Един Джеко. На пейката остава Ромелу Лукаку.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР