Финската газотранспортна компания Газгрид Финланд (Gasgrid Finland) и естонският оператор

...
Финската газотранспортна компания Газгрид Финланд (Gasgrid Finland) и естонският оператор
Коментари Харесай

Финландия и Естония наемат заедно плаващ терминал за втечнен газ

Финската газотранспортна компания " Газгрид Финланд " (Gasgrid Finland) и естонският оператор на електрическата и газова мрежа " Елеринг " (Elering) са подписали съглашение за взаимна аренда и употреба на плаващ терминал за полутечен природен газ. Това заяви финската компания в официално съобщение, оповестено през днешния ден и представено от Българска телеграфна агенция. 

" Газгрид Финланд " и " Елеринг " подписаха съглашение за съдействие за реализирането на плана за аренда на плаващ терминал за полутечен газ, сочи официалното съобщение.

Според прогнозите основаването на обекта и съпътстващата инфраструктура на южното крайбрежие на Финландия ще бъде приключено до края на идната зима. В документа се отбелязва, че въпросният терминал ще разреши на страните да понижат доста зависимостта си от съветския газ. 

Според договореностите 80 на 100 от мощностите за банкет на суровината ще са за Финландия, а 20 на 100 на Естония. Оперативните разноски на фирмите сътрудници ще се разпределят в сходство с потребителските им дялове. 

По-рано естонското държавно управление реши да се откаже от вноса на съветски газ до края на 2022 година. Финските медии също оповестиха, че Хелзинки се приготвя да се откаже от доставките. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР