Финландски съд даде доживотна присъда на мароканеца Абдул Рахман Буанан,

...
Финландски съд даде доживотна присъда на мароканеца Абдул Рахман Буанан,
Коментари Харесай

Мароканец, нападнал с нож минувачи в Турку, получи доживотна присъда


Финландски съд даде доживотна присъда на мароканеца Абдул Рахман Буанан, който предходната година умъртви с нож две дами и рани още осем души при първото терористично нахлуване в скандинавската страна, съобщи Ройтерс.

Буанан, който все още на закононарушението бил на 22 години, атакува с нож минувачи на площад в град Турку на 18 август предходната година. Полицията го спря, като го простреля в крайници.

" Областният съд във Варсинайс-Суоми /Югозападна Финландия/ осъди Абдул Рахман Буанан на пожизнен затвор за две убийства с терористични претекстове и осем опита за ликвидиране с терористични претекстове ", уточни в изказване съдът.

Мароканецът кандидатствал за леговище във Финландия, само че получил отвод. Той се призна за отговорен за действието, само че отхвърли да е направил терористичен акт, както настояват прокурорите. Според тях той работил, воден от ненавист след яростните бомбардировки на западния алианс в сирийския град Ракка. Буанан сподели, че се е възприемал като боец на " Ислямски страна ". Групировката обаче не пое отговорност за офанзивата.

Доживотната присъда във Финландия трае приблизително сред 12 и 20 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР