Финландската социалдемократка Санна Марин е най-младият политик, оглавил правителство в

...
Финландската социалдемократка Санна Марин е най-младият политик, оглавил правителство в
Коментари Харесай

Коя е Санна Марин, най-младият премиер в света?

Финландската социалдемократка Санна Марин е най-младият политик, оглавил държавно управление в света. Само на 34 години тя встъпва в служба, след като министър-председателят Анти Рине подаде оставка предходната седмица.

Досега Марин беше транспортен министър. Интересното е, че и петте партии в лявоцентристкото съдружно държавно управление на страната са ръководени от дами, а четири от тях са на възраст под 34 години.



Бившият министър председател Александър Щуб е благополучен от новата коалиция и счита, че основаването ѝ е знак, че Финландия е " съвременна и прогресивна страна ". " Моята партия не е в държавното управление, само че се веселя, че водачите на петте държавни партии са дами ", написа той в Туитър.

Според финландските медии Санна е отгледана в еднополово семейство – от майка си и нейната партньорка. Преди години споделя пред медиите, че като дете се е чувствала " невидима ", защото не е можела да приказва намерено за фамилията си. Въпреки това е имала пълноценно детство, а майка ѝ постоянно я е подкрепяла и я карала да има вяра, че може да направи всичко, което изиска. И през днешния ден това се оказва безспорен факт.

Марин е първата от фамилията си, която учи в университет. Тя бързо се издига в редиците на социалдемократите, като оглавява градската администрация в град Тампере още на 27-годишна възраст и става народен представител през 2015 година Санна Марин споделя, че не възрастта или полът й са значими за нея, а аргументите, заради които е влезнала в политиката. Омъжена е и има щерка, която е родена през 2018-а. 

След другите най-млади водачи в света са министър председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн, на 39 години, и украинският министър-председател Олексий Хончарук, който е на 35 години.  

 
Хю Грант още веднъж против Брекзит: " Изправени сме пред национална злополука! "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР