Финландската компания Nokia обяви финансовите си резултати за третото тримесечие

...
Финландската компания Nokia обяви финансовите си резултати за третото тримесечие
Коментари Харесай

Nokia обяви спад в печалбата и предстоящи съкращения на персонал

Финландската компания Nokia разгласи финансовите си резултати за третото тримесечие на тази година, добавяйки, че възнамерява съкращения на личния състав в световен мащаб.

Производителят на мрежови уреди реализира чисти продажби за 5.5 милиарда евро, което съответствува с прогнозите на анализаторите, които чакаха продажби в размер на 5.4 милиарда евро.

Оперативната облага за третото тримесечие доближава 487 млн. евро, което е спад от 27% по отношение на същия интервал на предходната година, когато облагата бе 668 млн. евро.

Nokia има проект да редуцира работни позиции по целия свят с концепцията да спести 700 млн. евро на година до 2020 година Компанията не разкрива броя работни места, които ще закрие.

Новината идва на фона на политика на Nokia, която цели редуциране на разноските с 1.2 милиарда евро до края на тази година.

Прилаганият в сегашното проект бе разгласен, скоро откакто Nokia закупи компанията Alcatel-Lucent.

В изказване президентът и изпълнителен шеф на Nokia Раджийв Сури разяснява, че резултатите от третото тримесечие демонстрират, че упованията обстановката да се усъвършенства през втората половина на тази година са се оправдали.

Nokia не съумява да реализира напредък, откакто актуалните уреди, употребявани в построяването на 4G мрежи, доближиха пика си през 2015 година

Въпреки това, акциите на Nokia са поскъпнали с 17% на годишна база, защото вложителите чакат настъпването на новия цикъл в обновяването на мобилните мрежи по света с идното нахлуване на 5G интернета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР