Финландската държавна железопътна компания Ве Ар (VR) е иззела четири

...
Финландската държавна железопътна компания Ве Ар (VR) е иззела четири
Коментари Харесай

Финландия иззе 4 влака, собственост на предприятие, управлявано съвместно с Руските държавни железници

Финландската държавна железопътна компания Ве Ар (VR) е иззела четири влака, благосъстоятелност на дружество, ръководено взаимно с Руските държавни железници, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Влаковете са се движили сред двете страни.

Руското държавно управление подценява финансовите си отговорности във връзка с взаимното дружество " Карелски влакове ", уточни Ве Ар в особено изказване и добави, че договарянията по тематиката с съветските железници са траяли година и половина и са приключили без резултат.

Движението на пътническите влакове сред Финландия и Русия беше спряно през март 2022 година след началото на съветската инвазия в Украйна.

Финландската компания е покрила задълженията на взаимното дружество, което през юни 2023 година е било изправено пред банкрут, с което е придобило правата върху влаковете, се показва още в известието.

Руските железници са отказали коментар по тематиката.

Високоскоростните влакове " Алегро ", известни и като Sm6, са формирани от по 7 вагона. Очаква се те да бъдат пуснати по вътрешните линии във Финландия през 2025 година
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР