Финландия ще започне от средата на февруари постепенно да облекчава

...
Финландия ще започне от средата на февруари постепенно да облекчава
Коментари Харесай

Финландия ще започне от средата на февруари да облекчава мерките срещу COVID-19

Финландия ще стартира от средата на февруари последователно да облекчава ограниченията против разпространяването на ковид, заяви министър-председателят Сана Марин след държавно съвещание, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29987
След края на този месец Финландия също така ще престане да прави здравни инспекции по шенгенските си граници, тъй като съгласно финландските здравни управляващи това не способства за ограничение на пандемията, сподели Марин.

През декември държавното управление реши, че всички идващи от чужбина ще би трябвало да показват доказателство за имунизация или преболедуване или негативен тест за ковид.

По оценки на локалния здравен институт пикът на Омикрон вълната във Финландия се чака до седмици, а не до месеци.

Марин съобщи, че държавното управление й е склонно да промени критериите за имунизационния паспорт, само че добави, че това ще бъде мъчно да се направи от правна позиция.

" Правителството желае да го направи, само че е доста мъчно поради главните човешки права ", сподели министър-председателката. С това тя имаше поради хората, които не могат да се имунизират, и тези, които са преболедували КОВИД-19, без да бъдат публично диагностицирани.

Преди да стартира Омикрон вълната, държавното управление вкара здравния пропуск като опция на рестриктивните мерки, като той може да бъде получен и с тест.

Новият държавен проект планува фитнесите, басейните и други места за отдих да останат затворени доникъде на февруари и също до тогава заведенията за хранене да продължат да обслужват клиенти с лимитирано работно време.

Марин съобщи, че държавното управление ще намерения за осъвременяване на тактиката си за битка с КОВИД-19, която към момента е учредена на проучване, следене на контактните и карантиниране.

Финландия продължава да е една от най-слабо засегнатите от пандемията страни в света. По данни на здравния институт 5,5-милионната страна е отчела 399 329 случая на заразяване и 1761 умряли, добавя Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29987  Над 200 новозаразени с ковид в Габровско Над 200 новозаразени с ковид в Габровско  Област Разград е на 13-то място в страната по ритъм на имунизация Област Разград е на 13-то място в страната по ритъм на имунизация  В Средец няма здрав личен състав за детските градини и яслите В Средец няма здрав личен състав за детските градини и яслите
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР