Финландия ще бъде официално приета за член на НАТО на

...
Финландия ще бъде официално приета за член на НАТО на
Коментари Харесай

Днес Финландия ще бъде официално приета за член на НАТО

Финландия ще бъде публично призната за член на НАТО на съвещанието на министрите на външните работи на Алианса през днешния ден и на следващия ден. В щаб-квартирата на Пакта в Брюксел през днешния ден тържествено ще бъде повдигнат нейния народен байрак до знамената на другите 30 страни-членки.

Вчера генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг дефинира тази седмица като " историческа " и акцентира, че от през днешния ден Финландия, като пълновръстен член на Алианса, ще взе участие във всички негови срещи, действия и военни структури. Миналата седмица парламентите на Унгария и Турция ратифицираха протокола за присъединението на Финландия към НАТО, с което отпаднаха и последните спънки по пътя й към Пакта.

Също през днешния ден ще се организира съвещание на комисията НАТО-Украйна. В него ще взе участие украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба, с който ще бъде разисквана спомагателната помощ за Киев.

" Путин не се готви за мир, а за още война ", сподели Столтенберг.

Нарастващото въздействие на Китай ще бъде друга тематика на диспути. Столтенберг предизвести, че и най-малката помощ от страна на Китай за Русия ще бъде голяма неточност.

В съвещанието на външните министри ще вземат участие сътрудниците на НАТО Япония, Австралия, Нова Зеландия и Южна Корея.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР