Финландия отново беше обявена за най-щастливата страна в света, като

...
Финландия отново беше обявена за най-щастливата страна в света, като
Коментари Харесай

Северноевропейците са най-щастливите хора в света

Финландия още веднъж беше оповестена за най-щастливата страна в света , като другите скандинавски народи заемат предно място в листата, написа " Политико ".

Докладът за международното благополучие, направен от конгломерат от интернационалните организации, съпоставя по този начин наречените междинни оценки на живота измежду жителите на повече от 100 страни в разнообразни възрастови групи и полове.

Без значение за стандартите за безмълвните северняци и студените, тъмни зими, първите четири най-щастливи страни включват Финландия, Дания, Исландия и Швеция . Мястото на Белгия остава съвсем непроменено по отношение на минало изследване, като се намира на 16-а позиция. Нещата не вървят толкоз добре в Съединени американски щати и Германия, които бяха изместени от топ 20. В съпоставяне, България се намира на 81 място в листата.

Като цяло хората по света изпитват повече отрицателни страсти, в сравнение с преди 15 години, с две районни изключения: в Европа и Източна Азия.

Най-значително нарастване на щастието от последния отчет се следи в страните от Централна и Източна Европа , по-специално в Чехия, Литва и Словения. Оценките на живота също се покачиха доста в някогашните руски страни и Източна Азия.

Страните в дъното на листата са Лесото, Ливан и на последно място Афганистан.

Анализаторите споделят, че равнищата на благополучие нормално са свързани с по-висок Брутният вътрешен продукт на глава от популацията , обществени придобивки, персонална независимост, липса на самотност и добра дълготрайност на живота.

Неравенството в щастието сред старите и младите в международен мащаб се е нараснало с 20 %. Като цяло бумърите и техните прародители са по-щастливи от милениалите и членовете на поколение Z.

Разликата сред половете в щастието също продължава. Отрицателните страсти остават по-разпространени при дамите, в сравнение с при мъжете във всеки район, оценен от откривателите.
 Българите са най-нещастни в целия Европейски Съюз
Българите са най-нещастни в целия Европейски Съюз

България е единствената страна от Съюза с оценка под 6 по задоволеност от живота
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР