Финландия очаква Русия да започне през следващите месеци дезинформационна кампания,

...
Финландия очаква Русия да започне през следващите месеци дезинформационна кампания,
Коментари Харесай

Финландия очаква Русия да се намеси с дезинформация в дебатите й за НАТО

Финландия чака Русия да стартира през идващите месеци дезинформационна акция, с цел да повлияе на нейните вътрешни диспути за вероятно присъединение към НАТО, заяви финландската разследваща работа СУПО в обновен отчет. Според него “оказването на въздействие в най-широк смисъл и противозаконните разследващи операции” на Русия са измежду главните закани за националната сигурност, съобщи Ройтерс.

Социологически изследвания, извършени след нападението на Русия против Украйна, сочат внезапно увеличение на дяла на финландците, които желаят страната им да влезе в НАТО. За пръв път болшинството от хората се афишират за присъединение към отбранителния алианс.

Понастоящем комисия отпред с външния министър Пека Хависто разисква методите за укрепването на националната сигурност, включително посредством встъпване в НАТО.

“Финландското общество като цяло би трябвало да бъде квалифицирано за другите ходове на Русия в устрема ѝ да повлияе на политическите решения във Финландия по въпроса за НАТО”, сподели шефът на СУПО Анти Пелтари.

Властите би трябвало обезпечат условия за “пълноценно и намерено разискване без намеса” и да подсигуряват, че външни лица няма да могат “да повлияят на решенията за политиката по сигурността на Финландия”, добави той.

Хависто и президентът Саули Ниинистьо са на мнение, че Финландия не би трябвало да прави референдум за влизането в НАТО заради опасения от външна интервенция.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР