Финландия нанесе първо поражение на САЩ на световното първенство по

...
Финландия нанесе първо поражение на САЩ на световното първенство по
Коментари Харесай

Финландия разгроми САЩ, а Швейцария причини същото на Франция

Финландия нанесе първо проваляне на Съединени американски щати на международното състезание по хокей на лед за мъже, откакто победи американците с 6:2. С това скандинавците изместиха противниците си от първото място в група " Б " и ще играят на четвъртфиналите против Швейцария, която заслужи квота за елиминациите с победа с 5:1 против Франция.

Себастиан Ахо вкара два гола в първата третина за финландците, а в края на мача добави един на празна мрежа за хеттрика си. С това той записа девети гол и оглави класирането при реализаторите на елитната дивизия на международното състезание, като също така има и осем асистенции.

Мико Рантанен, Марко Антила и Каспери Капанен също се разписаха за финландците, а капитанът Патрик Кейн вкара за американците. Той беше прецизен при числедно преимущество за 1:4 в последната третина, а вторият гол беше дело на Дерек Райън.

Грегъри Хофман, Енцо Корви, Рамон Унтерзандер, Кевин Фиала и Симон Моузер вкараха головете за швейцарците, до момента в който за французите прецизен за 1:4 беше Гийом Льоклер. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР