Финансовият министър Владислав Горанов в прав текст призна, че орязването

...
Финансовият министър Владислав Горанов в прав текст призна, че орязването
Коментари Харесай

Горанов призна, че режат субсиидите напук на БСП

Финансовият министър Владислав Горанов в прав текст призна, че орязването на партийните дотации на 1 лев цели да накаже Българска социалистическа партия. Щом Българска социалистическа партия са решили да печелят позитиви с тематиката за дотациите – дано да забележим по какъв начин може да се прави политически модел с 1 лев, разгласи той пред публицистите в Народното събрание. Преди него и министър председателят Борисов обясни по какъв начин към този момент партиите няма да може да си " пазарят социолози ", само че пък олигарсите ще си купуват партии. Омръзнало му Българска социалистическа партия да го нападат с популистки тези и в този момент щял да ги види по какъв начин ще се оправят.
Горанов съвсем повтори думите на Борисов. Винаги сме защитавали тезата, че партиите би трябвало да имат рационален и предвидим метод на финансиране, че да не изпадат в зависимости. Очевидно обаче политическата система е незряла и доста елементарно с популистки ходове можеш да обърнеш публичните настроения против модела, отсече финансит номер едно. И откакто сътрудниците от Българска социалистическа партия вземат решение тъкмо с тази тематика да печелят позитиви, ние ще им предложим тази опция, добави Горанов. И искрено разказа тактиката на ръководещите: " След като систематичните партии в Народното събрание са почнали да играят несистемно, ГЕРБ ще покаже, че и тя може ".
Той към този момент е пресметнал, че в случай че дотацията стане 1 лев на глас, икономията в бюджета за 2019 година ще бъде 16 млн. лв.. За идващите години – в случай че в този момент годишно са планувани към 38 млн. лева на база на резултатите от последните избори, в този момент към 3 млн. лева ще получават годишно партиите, разяснява Горанов. Преди него Бойко Борисов изясни по какъв начин със спестените пари ще строи нови детски градини и ясли.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР