Финансовият министър Владислав Горанов бе категоричен, че няма да допусне

...
Финансовият министър Владислав Горанов бе категоричен, че няма да допусне
Коментари Харесай

Горанов категоричен: Няма да допусна различни ДДС ставки

Финансовият министър Владислав Горанов бе безапелационен, че няма да допусне разнообразни Данък добавена стойност ставки за избрани артикули, съобщи БНР.

"Ако крайния резултат ще е понижаване на цените на избрани артикули, има ясна гаранция, че това няма да се случи или резултатът ще бъде извънредно временен, след което крайният резултат ще бъде единствено комплициране на данъчната система на страната и загуби за бюджета ", разясни Горанов.

Той напомни, че в съдружното съглашение сред ГЕРБ и Обединените патриоти е записано, че налозите няма да се трансформират по време на мандата на сегашния кабинет.

Финансовият министър разгласи още, че таванът върху пенсиите най-вероятно няма да отпадне от следващата година. По думите му, с цел да се стигне до изцяло отпадане на оптималното равнище на избрани пенсии, би трябвало да се преодолеят несъвършенствата в системата: "Докато през времето не се изчерпят тези интервали, през които осведомителната система на Националния застрахователен институт не е функционирала и не е събирала данни за осигурителния принос, а това са интервалите след 1997-ма с някои пропуски и след 2000-та година с цялостни данни за обезпечаването на всички лица, тогава и единствено тогава можем да приказваме, че всички пенсии се получават заслужено, с оптималната връзка сред приноса и размера и тогава можем с лека ръка да премахнем тавана ", добави Горанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР