Финансовият министър на Сърбия и бивш кмет на Белград Синиша

...
Финансовият министър на Сърбия и бивш кмет на Белград Синиша
Коментари Харесай

Pandora Papers: Финансовият министър на Сърбия купил имоти за милиони по българското море

Финансовият министър на Сърбия и някогашен кмет на Белград Синиша Мали е бил притежател на 24 първокласни жилището на българското Черноморие. Това излиза наяве от следствие на Международния консорциум на проверяващите публицисти (ICIJ), известно като

По данни на белградският вестник " Данас ", представен от " 24 часа ", Мали е купил първокласните жилища на стойност от към 5 млн. евро като притежател на две офшорни компании на английските Вирджински острови. Това е потвърдено от документите, до които са стигнали публицистите от сръбската мрежа за проверяваща публицистика КРИК в границите на интернационалния план.

Още през 2015 година публицистите от КРИК разкриха, че тогавашният кмет на Белград е купил 24 жилището в българския курорт " Свети Никола " . Тогава обаче той ги упрекна в неистина.

" Ако установите, че съм притежател на който и да е от тези жилища - ваши са. Ще получите ключ в същия миг ", съобщи Мали на публицистите от КРИК на конференция, свикана поради оповестените от тях данни.
 Pandora Papers разкрива нов величествен офшорен скандал
Pandora Papers разкрива нов величествен офшорен скандал

Поредни данъчни убежища и водачи, които укриват приходи

Разкритието, че Мали е купил тези недвижими парцели, докара до бурни реакции в сръбското общество.

КРИК показва, че цената на жилищата неведнъж надвишава законните доходи на сръбския министър . Мали въпреки всичко призна, че е купил един апартамент - този, който е на негово име.

Последните разкрития по Pandora Papers обаче сочат, че Мали е бил притежател и на двете офшорни компании, купили и останалите 23 жилището.

обгръща 11,9 милиона документа, засягащи целия свя т. По него са работили 600 публицисти от 117 страни.

130 лица, измежду които повече от 30 водещи политици, са били обект на следствие. Сред тях са кралят на Йордания и чешкият министър председател, както и водачите на Чили, Еквадор и Доминиканската република Себастиан Пиньера, Гийермо Ласо и Луис Абинадер. Сред някогашните ръководещи изскача и името на експремиер на Англия Тони Блеър.

от " Досиетата от Панама " (Panama Papers) по отношение на финансовите ограничения на офшорни компании и техните крайни бенефициенти. Сред лицата, които изплуваха тогава, имаше и българи.

Данните бяха най-голямото приключване на секретна информация за офшорни сметки в историята. Над 200 хиляди такива сдружения бяха част от следствието на досиетата от Панама.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР