Финансовият министър Асен Василев се отрече от Бюджет 2023 след

...
Финансовият министър Асен Василев се отрече от Бюджет 2023 след
Коментари Харесай

Асен Василев се обяви срещу бюджета за 2023 г.

Финансовият министър Асен Василев се отхвърли от Бюджет 2023 след бойкот от Народното събрание с невиждано за последните 20 години изказване. " След като не бяха признати ограниченията за данъчна събираемост, Министерството на финансите не поддържа бюджета в този му тип ", съобщи Василев пред депутатите от бюджетната комисия към 23:30 ч. във вторник, след над 10-часов маратон по гласуването на второ четене на тотално закъснелия финансов проект на страната за 2023 година Предстои финално гласоподаване на текстовете в пленарна зала.

Поводът за трагичната развръзка бе фактът, че депутатите от комисията отхвърлиха във вторник вечерта множеството от основните ограничения за усилване на данъчния надзор, оповестени преди този момент от Асен Василев. Става въпрос за заплащането на заплати във компаниите в ресторантьорския отрасъл и тези с над 50 чиновници единствено по банков път, за така наречен безвъзмезден обяд (правото на потребителя да откаже да заплати сметката си в заведение, в случай че не получи касова бележка), а също и представянето на постоянна отчетност пред Национална агенция за приходите на касовите наличия във компаниите.

Отхвърлянето се случи по предложение на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който на процедура бе мотор на множеството генерални обрати във финансовия проект на страната през целия ден.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР