Финансовият министър Асен Василев отрече да е давал съгласие за

...
Финансовият министър Асен Василев отрече да е давал съгласие за
Коментари Харесай

Асен Василев опроверга Пеевски: ДДС ще е 20% до изсветляване на ресторантьорския сектор

Финансовият министър Асен Василев отхвърли да е давал единодушие за опазване на преференциална 9-процентова ставка на Данък добавена стойност за ресторантьорите - нещо, което Делян Пеевски разгласи за приключен факт.

" Министерството на финансите все още е разгласило данъчните закони с 20% ставка. Данъчните закони няма да бъдат изтеглени и ставката няма да се промени на 9 %. Водим диалози с представители на сектора за изсветляване ", сподели Асен Василев на брифинг в Министерски съвет.

Той цитира няколко ограничения, които сподели, че са пристигнали като оферти от бизнеса - въпреки че най-малко едно от тях беше стартирано персонално от Василев преди време и не се одобри от Народното събрание.
повдигане на минималните осигурителни разноски, като най-ниският да е 1000 лева, а не минимална работна заплатавсяко заведение да има ПОС терминал и да се постанова санкция, в случай че няма такъвда не се заплаща сметката, в случай че не се издаде фискален бонда не могат да се обезпечават чиновници на по-малък от цялостен работен ден, в случай че нямат втора работа, други приходи или не са учащи/студенти
" Нека да забележим по какъв начин наподобява този пакет, ще го насмятаме, ще забележим какви са приходите в бюджета и в случай че те са по-големи от възобновяване на ставката, тогава може да имаме диалог за това дали тя да остане на 9% трайно. Тогава и единствено тогава ", сподели Асен Василев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР