Финансовият министър Асен Василев обяви, че няма забрана за износ

...
Финансовият министър Асен Василев обяви, че няма забрана за износ
Коментари Харесай

Няма забрана за износ на зърно от страната, категоричен е Василев

Финансовият министър Асен Василев разгласи, че няма възбрана за експорт на зърно от страната. Той посочи, че текат детайлни инспекции, с цел да е несъмнено, че всички процедури и условия са спазени.

" В България има задоволително зърно, на интернационалните пазари обстановката е безусловно сериозна и би трябвало да сме сигурни, че всичко е спазено преди зърното да напусне страната”, добави той.

Относно Плана за възобновяване прогнозите на Василев са, че първите суми България ще получи през лятото. " На база осъществяването на плановете ще забележим кои може да не бъдат изпълнени в период и да отпаднат. Ако успеем да осъществим всички, ще ги дофинансираме с национално финансиране”, добави той.

Министърът разяснява и изявления на Делян Добрев от ГЕРБ, че заплата от 1 000 лева в този момент се усеща като 350 лева поради инфлацията.

" Бих им споделил да четат Националния статистически институт. Инфлацията се счита там, а не в Министерството на финансите или в Българска народна банка. Смята се в статистиката, а статистиката не е сменяна от времето на господин Борисов. Същите хора считат по същия начин”, посочи Василев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР