Финансовият контрольор на Пентагона Майкъл Маккорд предупреди Конгреса на САЩ,

...
Финансовият контрольор на Пентагона Майкъл Маккорд предупреди Конгреса на САЩ,
Коментари Харесай

Пентагонът: Намаляването на финансирането за Украйна ще има последствия за хода на войната

Финансовият инспектор на Пентагона Майкъл Маккорд предизвести Конгреса на Съединени американски щати, че намаляването на средствата за Украйна може да докара до закъснение на доставките на значими оръжия и материали, заяви „ Киев Индипендънт “..

Маккорд съобщи, че на Съединени американски щати остават към 5,4 милиарда $ за изпращане на оръжия за Украйна и че дълготрайното финансиране по линия на Инициативата за подкрепяне на сигурността в Украйна е изцяло изчерпано.

Той също по този начин съобщи, че след прехвърлянето на оръжия на Украйна Съединени американски щати нямат средства за попълване на личните си военни ресурси.

" Вече бяхме принудени да забавим попълването на личните си сили, с цел да се предпазим от нестабилно финансиране в бъдеще ", съобщи финансовият инспектор в писмо до водачите на Конгреса.

" Невъзможността за навреме попълване на военните ни потребности може да навреди на готовността на армията ни ", добави той.

На 30 септември Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри законопроект за попречване на идното прекъсване на работата на държавното управление, който не включваше финансиране на помощта за Украйна. Въпреки че президентът Джо Байдън съобщи, че има вяра, че законодателите в последна сметка ще " обезпечат приемането на нужната поддръжка за подкрепяне на Украйна ", бъдещето на американската помощ за Киев остава нестабилно.

Маккорд съобщи, че пропуските във финансирането ще принудят Съединени американски щати да забавят изпращането на отбранителни доставки, които са " сериозни и незабавни в този момент, когато Русия се готви да организира зимна атака ".

На 2 октомври представителят на Държавния департамент Матю Милър съобщи, че Съединени американски щати разполагат с задоволително средства, с цел да поддържат Украйна единствено " в непосреден проект ".

Марк Канчън, старши консултант в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания, съобщи, че забавянето на финансирането ще има директно влияние върху украинската войска.

" Ако няма нови пари, те ще стартират да го усещат до Деня на благодарността ", сподели той.

Това включва повече от 43,9 милиарда $, откогато Русия стартира пълномащабната си инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 г./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР