Финансовите отчети на големите социални мрежи за третото тримесечие на

...
Финансовите отчети на големите социални мрежи за третото тримесечие на
Коментари Харесай

И Meta се готви за големи съкращения

Финансовите доклади на огромните обществени мрежи за третото тримесечие на годината демонстрираха, че забавянето в стопанската система не подминава до неотдавна мощните софтуерни компании. В петък Twitter, която неотдавна публично стана благосъстоятелност на милиардера Илън Мъск, разгласи, че Snap също възнамерява уволнения, като Robinhood и Coinbase също се намират в сходна обстановка. Компанията за споделени пътувания Lyft пък разгласи, че възнамерява съкращаването на 13% от служащите си, което се равнява на най-малко 650 души.

Източници на Wall Street Journal настояват, че и Meta се включва към тази група. Очаква се съкращенията да обиден хиляди чиновници, се споделя в информацията, като този ход ще означи първото огромно понижаване на личния състав в историята на компанията притежател на Фейсбук, Instagram, WhatsApp. В края на септември компанията заяви, че има над 87 хиляди чиновници, което е с 28% повече в сравнение с в края на 2021 година

Говорител на Meta отхвърли да разяснява, като е насочил CNBC към мненията на Зукърбърг при оповестяването на последните финансови резултати. " През 2023 година ще съсредоточим вложенията си върху дребен брой области с висок приоритет на напредък ", сподели Зукърбърг тогава. " Това значи, че някои тимове ще порастват доста, само че множеството други тимове ще останат на същото равнище или ще се свият през идната година. Като цяло чакаме да приключим 2023 година или с почти същия размер, или даже с малко по-малка организация, в сравнение с сме през днешния ден ", съобщи тогава създателят на компанията.
Реклама
Meta изпитва финансови усложнения от месеци насам и от ден на ден понижава разноските. Компанията от Силициевата котловина е похарчила милиарди долари за нововъзникващата технология на метавселената, тъкмо когато световната стопанска система се забави и инфлацията скочи. За момента отделът на Meta за метавселената Reality Labs прави големи загуби, само че все пак компанията възнамерява увеличение на вложенията в него.

В същото време цифровата реклама, която образува по-голямата част от приходите на Meta, се забавя, защото рекламодателите се отдръпват. Това засегна доста компании за обществени медии. Бизнесът на Meta също беше обиден от измененията в поверителността, въведени от Apple, които попречиха способността на доста приложения да насочват мобилни реклами към потребителите.

Миналия месец Meta регистрира 50-процентов спад на тримесечните облаги и второ следващо понижение на продажбите. По това време компанията сподели, че ще " направи обилни промени на всички места, с цел да работи по-ефективно ", в това число посредством стесняване на някои екипи и наемане единствено в областите с най-голям приоритет.

Зукърбърг алармира към този момент няколко месеца, че предстоят по-трудни времена. През юли той разгласи на чиновниците, че компанията е изправена пред един от " най-лошите спадове, които сме виждали в новата история " и че служащите би трябвало да се приготвят да правят повече работа с по-малко запаси. Тяхното показване също ще бъде оценено по-интензивно от преди.
Реклама
" Мисля, че някои от вас може да решат, че това място не е за вас и че независимият избор е добре за мен ", сподели той на чиновниците в диалог по това време. " Реално видяно, евентуално има куп хора в компанията, които не би трябвало да са тук ", добави Зукърбърг, представен от The New York Times.
Свързани публикации Twitter уволни половината си чиновници за един ден 5 ноември 2022, 19:51 Все повече акционери са недоволни от огромните разноски на Meta 1 ноември 2022, 08:55 Amazon разочарова вложителите с прогноза за по-слаб растеж 30 октомври 2022, 12:10 Акциите на Фейсбук се сринаха с 20% след разочароващи финансови резултати 27 октомври 2022, 12:21 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР