Финансовите министри от Г-7 заявиха обещаха заедно с международната общност

...
Финансовите министри от Г-7 заявиха обещаха заедно с международната общност
Коментари Харесай

Финансовите министри от Г-7 обещаха заедно с международната общност допълнителна подкрепа за Украйна

Финансовите министри от Г-7 обявиха дадоха обещание дружно с интернационалната общественост спомагателна поддръжка за Украйна, надхвърляща 24 милиарда $ за 2022 година и по-късно, като прибавиха, че са подготвени да създадат повече, в случай че е належащо.

В изказване министрите споделиха, че съжаляват за присъединяване на Русия в интернационалните конгреси, в това число срещите на Г-20, Международния валутен фонд и Световната банка тази седмица.

"

Международните организации и многостранните конгреси към този момент не би трябвало да сътрудничат с Русия по нормалния метод ", споделиха министрите.

Припомняме, че Западните страни се готвят да провеждат съгласуван протест и други дипломатически акции, с цел да стачкуват против нахлуването на Русия в Украйна на срещата на финансовите министри на Г-20 във Вашингтон в сряда, споделиха техните чиновници. 

Докато в западните столици господства позицията, че дейностите на Русия би трябвало да значат, че тя би трябвало да бъде изключена изцяло от световните срещи, това мнение  не се споделя от други страни в Групата на 20-те огромни стопански системи, в това число Китай и Индонезия , която е ротационен ръководител на групата тази година.

Москва удостовери във вторник, че министърът на финансите Антон Силуанов ще управлява съветската делегация на договарянията макар многократните митинги на западни дипломати, че не могат да се преструват, че всичко е обикновено по време на война, в която хиляди цивилни са починали от бомбардировките на съветските войски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР