Финансовите министри на ЕС (с изключение на Великобритания) се споразумяха

...
Финансовите министри на ЕС (с изключение на Великобритания) се споразумяха
Коментари Харесай

След 18 часа преговори - споразумение за реформи в еврозоната

Финансовите министри на Европейски Съюз (с изключение на Великобритания) се споразумяха за стъпки за подсилване на еврозоната против бъдещи финансови рецесии, като подписаха съглашение след траяли 18 часа договаряния в Брюксел.

" Срещата завърши след 18 часа договаряния. Ние имаме съглашение по промяната на еврозоната ", написа представителят на Еврогрупата Луис Рего в Туитър.

" Имаме добър резултат. Реформата на еврозоната напредва с решителни стъпки. Благодаря на всички, които помогнаха ", съобщи немският министър на финансите Олаф Шолц в акаунта си в туитър.

Споразумението, реализирано с присъединяване на 27-те министри на финансите на Европейски Съюз (без Англия, която напуща Евросъюза идната година), би трябвало да бъде утвърдено от държавните и държавни водачи на среща на високо ниво на 6-7 декември в Брюксел.

Единственото нещо, което провокира разногласия при договарянията, без изненада, бе бюджетът на еврозоната, разяснява осведомен източник на Франс прес. Холандците в началото не желаеха да правят отстъпка от позицията си, само че в последна сметка го направиха, добавя източникът.

Окончателното съглашение включва ограничения за обезпечаване на по-голяма финансова поддръжка на банковия съюз на еврозоната и за даване на избавителния фонд - Европейския механизъм за непоклатимост, на спомагателна еластичност във връзка с това по какъв начин може да помогне на страните да преодоляват пазарните разтърсвания, оповестява " Файненшъл таймс ".

Реформата в еврозоната е предизвикана от дневния ред на Европейски Съюз в последните месеци, защото държавните управления на 19-те страни в еврозоната са подложени на напън върху рестриктивните мерки и отговорностите, произлизащи от участието им в европейския валутен механизъм. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР