Финансови затруднения доведоха до продажба на етаж от къщата на

...
Финансови затруднения доведоха до продажба на етаж от къщата на
Коментари Харесай

Бизнесмен от Кюстендил заложи имота си и жестоко съжаляваше

Финансови усложнения доведоха до продажба на етаж от къщата на предприемача Любомир Любенов от Кюстендил и брачната половинка му Благородка. Имотът е построен в крайния квартал на града „ Колуша “. От частното правосъдно осъществяване в регионалния център оповестиха към този момент и първична цена от 44 438 лв., написа struma.bg.

Любомир Любенов бе един от първите търговци на бяла и черна техника в града. Първоначално той бе в партньорство с брат си Емил, а по-късно разделиха бизнеса с магазините за продажба. Съпругата му Благородка пък се насочи към търговията с авточасти, и то на коли от по-висок клас.

До продажбата на парцела им се стига поради задължения, още през 2006 година фамилията ипотекирало къщата против 51 869 лв. заем. Търговията с бяла и черна техника падна до кота нула след създаване на огромен обект на комерсиална верига в покрайнините на града. Другото, което повлия за спада на продажбите, е вносът на техника втора употреба от европейските страни.

„ Пътуващи до Германия и Италия, които вкарват коли, товарят тв приемници, перални и всичко, което се събере във возилата, и по този начин подбиват цената “, разясниха осведомени.

Жилището на семейство Любенови е ситуирано на втория етаж на къщата и е с повърхност от 112 квадратни метра.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР