Финансовата сметка на България не може повече да стои в

...
Финансовата сметка на България не може повече да стои в
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Финансовата сметка на България не може повече да стои в изчакване

Финансовата сметка на България не може повече да стои в изчакване, съобщи служебният министър председател Гълъб Донев при започване на съвещанието на Министерски съвет. Заради неналичието на развиване по приемането на Бюджет 2023 и изтичащия период на удължителния закон за бюджета, Министерски съвет внесе в Народното събрание предложение за продължение на действието на удължителния закон.

" Работата по плановете за националния бюджет за тази година, както и за бюджетите на НЗОК и ДОО, се оказа в халдилника. Това наложи служебното държавно управление да предложи на Народното събрание идващ вид за решение, който да даде опция в дребното време, което остава, да се подсигурява действието на публичните системи. Вчера Министерски съвет приготви и внесе в Народното събрание предложение за продължение на действието на удължителния закон с още 3 месеца.

С продължението на продължението на закона на бюджета ще се обезпечат заплащанията на страната към хората до приемането на Бюджет 2023.

Финсасовата сметка на България не може повече да стои в изчакване. Служебното държавно управление упорства за отговорно отношение по този въпрос от момента на съставянето на 49-ото Народно заседание. Да се погрижим за счетоводните записи на страната ", прикани Гълъб Донев.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР