Финансовата министърка на САЩ Джанет Йелън поздравява украинския премиер Денис

...
Финансовата министърка на САЩ Джанет Йелън поздравява украинския премиер Денис
Коментари Харесай

Джанет Йелън: Няма извинение за републиканците в Конгреса, които бавят помощта за Украйна

Финансовата министърка на Съединени американски щати Джанет Йелън поздравява украинския министър председател Денис Шмигал в края на взаимната им конференция във Вашингтон, 17 април 2024 година Снимка: АП

Финансовата министърка на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи, че държавното управление на президента Джо Байдън е ангажирано с обезпечаването на финансова и военна помощ за Украйна. Тя посочи, че " няма опрощение " за забавянето на утвърждението на тази помощ в Конгреса на Съединени американски щати от страна на представителите на Републиканската партия, съобщи Ройтерс.

Йелън направи това изказване след срещата си със своя украински сътрудник Сергий Марченко и премиера на Украйна Денис Шмигал във Вашингтон в коридорите на пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка в американската столица.

Председателят на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати Майк Джонсън заяви през вчерашния ден, че в долната камара на американския парламент пакетите от помощ за Украйна, Израел и Индо-тихоокеанския район ще бъдат гласувани тази събота.

Йелън сподели, че с Шмигал и Марченко са обсъждали взаимни първостепенни задания, включително световната финансова помощ за Украйна, напредъка в украинските промени и съветските отговорности за погашение на компенсации поради водената от Москва война в прилежащата страна.

" Финансовата помощ от страна на Съединени американски щати е по-наложителна от всеки път, защото е неразривно обвързвана с триумфа на Украйна на бойното поле и способността на държавното управление да окаже жизненоважна поддръжка за своя народ ", означи Йелън. Тя напомни, че Съединени американски щати и техните съдружници са обезпечили забележителна помощ за Киев от началото на пълномащабната съветска инвазия през февруари 2022 година

Шмигал на собствен ред прикани за наказания против целия съветски банков бранш и целия съветски нуклеарен бранш, като същевременно подчерта незабавната потребност от американската помощ за страната му.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР