Финансов ресурс в размер до 72 млн. лв. по схемата

...
Финансов ресурс в размер до 72 млн. лв. по схемата
Коментари Харесай

Тютюнопроизводителите ще получат 72 милиона лева за Кампания 2021

Финансов запас в размер до 72 млн. лева по схемата за преходна национална помощ за тютюн за 2021 година утвърди на свое съвещание Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие “. Право на подкрепяне имат аграрни стопани, които са отглеждали тютюн през най-малко една от годините, включени в референтния интервал 2007 – 2009 година Продукцията им следва да е изкупена и премирана по реда на Закона за тютюна и тютюневите произведения (ЗТТИ). Размерът на подпомагането е разискван с сектора на Консултативния съвет по тютюна, извършен на 10 февруари 2022 година

Допустими за присъединяване в схемата са тютюнопроизводителите, които не престават да правят земеделска активност. Те би трябвало да регистрирани като аграрни стопани по реда на Наредба № 3 от 1999 година или да са вписани в базата данни на производителите на тютюн. Друго изискване, което им дава съображение да получат дотации по схемата, е да са притежатели на животно, животновъден обект или пчелно семейство, регистрирани в системата на БАБХ. И третото изискване, което им дава право да получат подкрепяне е да са записали правно съображение за минимум 0,1 ха (чл. 41, алинея 1 от ЗПЗП).

Преходната национална помощ за тютюн се изплаща на кг въз основа на средногодишното количество изкупен първокласен тютюн по сортови групи през референтния интервал, според данните за изкупения и премиран тютюн, показани от Фонд " Тютюн ". Когато земеделският собственик не е отглеждал тютюн през всичките три години от референтния интервал, помощта се дефинира въз основа на средногодишното количество изкупен тютюн по сортови групи за годините, през които е отглеждал тютюн.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР