Финансирането на нови лекарствени терапии няма да ощети други дейности

...
Финансирането на нови лекарствени терапии няма да ощети други дейности
Коментари Харесай

Парите за новите лекарства няма да са за сметка на други лечения

Финансирането на нови лекарствени лечения няма да ощети други действия в опазването на здравето, за които се заплаща от бюджета. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев при откриването на нов Център за незабавна помощ в Божурище, представен от БНР.

Нови лечения ще се финансират единствено в случай че се откри сигурно, че към този момент открити лечебни способи не са ефикасни в тази ситуация на съответния пациент и че новото лекарство е уместно за него, стана ясно от думите на Ананиев.

Той не чака това да дисбалансира бюджета. От държавното управление са го уверили, че ще има в допълнение финансиране при потребност.

Министърът не чака и забавяния при разглежданията на случаите на пациенти, които се нуждаят от нов способ на терапия.

Очаква се до края на декември работна група към министерството да създаде нужните промени във краткотрайната възбрана, с които ще бъде основана специфична комисия. Тя ще преглежда случаите на разнообразни заболели, които може би имат потребност от терапия с нови лекарства.

Бюджетните проекти за 2018 предвиждаха цялостен мораториум върху новите лекарствени лекувания, само че огромното публично неодобрение докара до преосмислянето му.

Докладът на работната група за " Пирогов " е подготвен. Той ще бъде показан в най-кратки периоди. Това съобщи Ананиев по отношение на инспекцията в столичната болница, провокирана от митинг на медици, работещи в нея. Те желаят оставка на шефа поради неполучени суми и административни назначения за сметка на медицински фрагменти.

Министър Ананиев сподели още, че ще бъде назначен нов шеф на борда в болничното заведение във Враца, който да се заеме с преструктурирането й. Лечебното заведение в регионалния град има съществени насъбрани задължения, които заплашват самото битие на болничното заведение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР