Финансирането е от Националната програма за възстановяване и устойчивост и

...
Финансирането е от Националната програма за възстановяване и устойчивост и
Коментари Харесай

Румъния купува влакове, задвижвани с водород

Финансирането е от Националната стратегия за възобновяване и резистентност и от държавния бюджет

Румънското министерство на превоза утвърди техническите и икономическите спецификации на контракт, по силата на който държавното управление ще заплати 973 млн. евро за 12 влака с водородно задвижване, всеки със 160 места, заяви Economica.net, представен от БГНЕС.

Договорът, който се извършва посредством Органа за железопътна промяна, ще включва с изключение на влаковете, и тяхната поддръжка за дълготраен интервал, съгласно документа.

Влаковете ще се употребяват за обслужване на маршрутите, които към момента не са електрифицирани. Маршрутът сред централната гара и летището в Букурещ, на всеки половин час, Букурещ-Питещи, на всеки час, и други

Финансирането на капиталовия план се реализира с безплатни външни средства, посредством Националната стратегия за възобновяване и резистентност PNRR, и от държавния бюджет, посредством бюджета на Министерството на превоза и инфраструктурата.

Замяната на дизеловите влакове с влакове, употребяващи водородни горивни кафези, понижава замърсяването от превоза с еквивалента на повече от 18 348 тона CO2 годишно и 306 тона NOx/годишно, по предварителни оценки разноските за това все още възлизат на 600 000 евро годишно, което спомага за постигането на задачите, сложени от европейските и националните тактики за реализиране на чист нулев резултат от замърсяването през 2050 година, изясни държавният секретар Йонел Скриостеану.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР