Финалният списък с министри в проектокабинета Денков-Габриел остава неясен. Очаква

...
Финалният списък с министри в проектокабинета Денков-Габриел остава неясен. Очаква
Коментари Харесай

Нова драма с министрите! Гореща новина от Денков

Финалният лист с министри в проектокабинета " Денков-Габриел " остава неразбираем. Очаква се да бъде разгласен до дни. Възможно е това да стане още на следващия ден, заяви Българска национална телевизия.

По  неофициална информация от ГЕРБ-СДС са поискали още министерства - най-малко три, измежду които вътрешното и правосъдното, само че от ПП-ДБ са отказали. Промени в първичния състав въпреки всичко се чакат.
-->
Кандидатът за министър-председател Николай Денков съобщи, че от ГЕРБ-СДС имат предпочитание за още министерски постове в бъдещия Министерски съвет, само че по тази причина има процедура и финалното решение ще бъде на ПП-ДБ. От своя страна Христо Иванов сподели, че Демократична България няма да имат представители в Министерски съвет, само че ще поддържат държавно управление с втория мандат.

От Движение за права и свободи обявиха, че ще следят процесите в профил, Българска социалистическа партия за България и Има Такъв Народ няма да поддържат държавно управление с втория мандат, а от парламентарната естрада " Възраждане " нарекоха огромна част от народните представители " предатели ".

Ще остане ли Мария Габриел единствения представител на ГЕРБ в кабинета с втория мандат на " Продължаваме Промяната " и " Демократична България "? Такива са изгледите. По листата към момента се работи.

По неофициална информация е допустима промяна на петима министри: на вътрешните работи, стопанската система, труда и обществената политика, земеделието и на туризма.

" Преговорите за кабинет вървят обикновено и в околните дни поименният лист ще бъде разгласен ", сподели претендентът за министър председател Николай Денков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР