Финалите на световното отборно първенство по бадминтон за мъже и

...
Финалите на световното отборно първенство по бадминтон за мъже и
Коментари Харесай

Финалите на СП по бадминтон са отложени за октомври

Финалите на международното отборно състезание по бадминтон за мъже и дами, известно и като "Томас и Убер къп ", в Дания ще се проведат от 3 до 11 октомври, откакто датското държавно управление удължи възбраната за огромни събирания в страната до края на август, оповестиха от Световната федерация по бадминтон

Турнирът "Томас и Убер къп " се организира веднъж на две години. Първоначално той трябваше да се организира от 16 до 24 мач, само че по-късно беше отсрочен за 15-23 август заради пандемията от ковид, която болести над 3,11 милиона души в международен мащаб. Правителството в Дания, която има над 8800 инфектирани, съобщи по-рано този месец, че "по-големи събирания " ще бъдат неразрешени, което накара Световната централа да отсрочи конкуренцията за октомври.

"Основният ни приоритет е здравето, сигурността и благополучието на спортисти, личен състав, доброволци, съдии и цялата общественост в бадминтона ", сподели генералният секретар на Международната федерация Томас Лунд. Сезонът в бадминтона беше спрян през март, а много шампионати бяха анулирани или отсрочени заради пандемията, която докара до пауза в световния спорт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР