Финалите на Шампионската лига и при мъжете, и при жените

...
Финалите на Шампионската лига и при мъжете, и при жените
Коментари Харесай

Берлин приема два финала от Шампионската лига

Финалите на Шампионската лига и при мъжете, и при дамите ще се проведат в Берлин. За първи път в историята и двете срещи, определящи носителите на купата, ще се проведат на едно и също място. Домакин на волейболните спектакли ще бъде " Макс Шмелинг Хале " в немската столица.
От този сезон в действие е нов формат на шампионата. На четвъртфинали отиват най-хубавите тимове от груповата фаза (5 на брой и при двата пола) и трите най-хубави втори. Ще се състоят по два мача - домакинство и посещение, същото важи и за полуфиналите. Победителят ще бъде избран след единствено един дуел.
What a day! Are you ready for the #CLVolley Super Finals in Berlin? Don't forget the date: May 18 at the Max-Schmeling-Halle! pic.twitter.com/l01Ab6aEZV
— CEVolleyball (@CEVolleyball) February 14, 2019
Според началните информации финалът в женската конкуренция трябваше да се играе на 18 май (събота), а в неделя (19 май) - да се организира финалът при мъжете. От управлението на ЦЕВ обаче взеха решение двата финала да са на една дата - 18 май.

We go live in 3 minuteshttps://t.co/wmHXBqWhgZ pic.twitter.com/lTyUvuhLkV
— CEVolleyball (@CEVolleyball) February 14, 2019 „ Не можехме да желаяме по-подходящо място за домакинство на финали. Берлин е многолюден град, столица на водеща стопанска система в Европа, известна туристическа дестинация. През последните няколко години е хазаин на доста огромни интернационалните спортни надпревари. Сигурни сме, че събитието ще бъде незабравимо в този волейболен храм ", съобщи пред медиите президентът на ЦЕВ Александър Боричич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР