Финалистът от Мондиал 2018 Хърватия и Белгия - полуфиналист преди

...
Финалистът от Мондиал 2018 Хърватия и Белгия - полуфиналист преди
Коментари Харесай

Белгия ще мери сили с финалиста Хърватия

Финалистът от Мондиал 2018 Хърватия и Белгия - полуфиналист преди четири години в Русия, си дават среща в предварителна група F на идното международно състезание в Катар. Вдъхновени от гения на неостаряващия Лука Модрич, " ватрените " бяха на ръба на сензация, само че в последната среща на " Лужники " победи Франция. Сега хърватите ще желаят да потвърдят на планетата, че няма нищо инцидентно в епохалния им триумф на предходния мондиал.

Същата е и задачата на белгийците, които се бориха крепко против " петлите ", само че бяха спрени крачка преди финала след 0:1 против Килиан Мбапе и компания. За първи път от 1986-а и едвам за повторно в историята си на шампионата на планетата ще се показа отборът на Канада.

Четвъртото място в този поток е за тима на Мароко, който ще се опита още веднъж гордо да развее знамето на Черния континент, както го направи с равенството 2:2 с Испания в групите през 2018 година. Африканците стартират присъединяване си с мач против Хърватия на 23 ноември, а в същия ден ще се играе и Белгия - Канада.

Програма на срещите в група F

23 ноември в 15:00 часа: Мароко - Хърватия - " Ал-Байт ", Ал-Кор

23 ноември в 18:00 часа: Белгия - Канада - " Ахмед Бин Али ", Ал-Раян

27 ноември в 15:00 часа: Белгия - Мароко - " Ал-Тумама ", Доха

27 ноември в 18:00 часа: Хърватия - Канада - " Халифа ", Ал-Раян

1 декември в 19:00 часа: Хърватия - Белгия - Ахмед Бин Али ", Ал-Раян

1 декември в 19:00 часа: Канада - Мароко - " Ал-Тумама ", Доха

Първите два тима от всяка група се класират за 1/8-финалите. Ако два или повече отбора са с еднакъв брой точки, първо се гледа головата разлика (предимство дават множеството маркирани голове). Ако индикаторите са безусловно идентични, се ползват следните критерии: директни дуели сред двата или множеството забъркани отбора, головата разлика в тях и множеството маркирани голове.

Белгия

Доста време Белгия се гордееше като тим №1 в ранглистата на ФИФА, само че " алените дяволи " бяха свалени от върха от Бразилия. Това обаче по никакъв метод не трансформира обстоятелството, че тимът на Роберто Мартинес има изключителна класа. Повечето от златното потомство на белгийците още са в състава, което не вещае нищо положително за противниците им.

Селекционерът Мартинес изрази очаквания, че Катар 2022 най-сетне ще се трансформира в шампионата, на което " алените дяволи " ще съумеят да реализират нещо историческо, откакто към този момент съвсем десетилетие неизбежно са слагани измежду любимците (17.00 коефициент за международна купа на Белгия). И това е изцяло обяснимо с магьосник като Кевин де Бройне от Манчестър Сити и безмилостен стрелец в лицето на завърналия се в Интер Ромелу Лукаку.

Миналата година Белгия игра четвъртфинал на Евро 2020, а в този момент желае повече. Класата на " дяволите " е безспорна, просто им би трябвало повече успокоение в сложни моменти и, несъмнено, малко шанс.



Хърватия

Хърватия изненада доста хора с финала си на Световното състезание през 2018 година, изгубен от Франция, само че не се показа толкоз добре на Евро 2020, отпадайки на осминафиналите.

Въпреки 37-те си години, полузащитникът на Реал Мадрид Лука Модрич продължава да е все по този начин великолепен състезател и амулет на " ватрените ". Ветеранът сигурно ще дъде всичко от себе си на мондиала, който съвсем несъмнено ще бъде последният в кариерата му.

Хърватия мина безапелационно през квалификациите и загуби единствено един път – на старта против Словения. Какво ли ще реализира в Катар борбеният тим на треньора Златко Далич?

Мароко

Мароко, който е един от най-силните тимове на африканския континент, ще взе участие на международни финали за шести път в историята си. Огромна отговорност ще понесе на раменете си крайният бранител на Пари Сен Жермен Ашраф Хакими, само че той ще бъде ловко подкрепян от фигури като Софиан Буфал, който натрупа богат опит.

Мароко доближи до четвъртфиналите на Купата на Африканските народи по-рано тази година, преди да бъде отстранен от бъдещия финалист Египет.

Канада

Канада ще взе участие в Световното състезание за първи път от 36 години след впечатляваща квалификационна акция, в която " кленовите листа " оглавиха крайното класиране в зона КОНКАКАФ.

Имаше много прочувствени подиуми по пътя към този успех, а във футболния фолклор остава момента, в който Алфонсо Дейвис се разплака онлайн, до момента в който стриймваше в Twitch, когато Канада си подпечата аудиенция за мондиала с 4:0 над Ямайка в Торонто в края на март.

Отсъствието на Дейвис се дължеше на здравословен проблем, само че той към този момент е възобновен и звездата на Байерн Мюнхен ще е от изключителна значимост за положителното показване на " кленовите листа ". Треньорът Джон Хердман пък към този момент пренаписа историята и ще стане първият човек, управлявал тим на международни футболни финали, както при дамите, по този начин и при мъжете.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР