Финалистът на Ролан Гарос от миналата година Стефанос Циципас от

...
Финалистът на Ролан Гарос от миналата година Стефанос Циципас от
Коментари Харесай

Циципас оцеля в петсетов мач срещу Музети

Финалистът на " Ролан Гарос " от предходната година Стефанос Циципас от Гърция оцеля в петсетов мач, откакто губеше от италианския тенисист Лоренцо Музети с 0-2 елементи. 

Четвъртият поставен  всхемата обаче се наложи в последна сметка с 5:7, 4:6, 6:2, 6:3, 6:2 след 3 часа и 36 минути игра. Във втория кръг на шампионата от Големия шлем поставеният под номер 4 в схемата Циципас ще се срещне с чеха Зденек Коларж, наложил се над французина Люка Пуй с 3:1 сета.

" Беше страховит първи кръг. Ще продължа да работя крепко, с цел да се усъвършенствам и да изградя връзка с публиката тук ", разяснява след триумфа на корт " Филип Шатрие " гъркът.

Музети си напомни положителните времена от предходната година, когато на осминафиналите на шампионата поведе с 2-0 против Новак Джокович, само че по-късно травма го принуди да се отдръпна.

Италианецът проби нощес в 11-ия гейм за 6:5, а по-късно затвори сета на своето подаване. Той стигна и до 4:0 във втория сет, който затвори при 6:4.

 Лоренцо Музети беше на прага на сензацията.

Циципас отговори с 3:0 в третия сет, който той завоюва с 6:2. Нататък цялостният поврат към този момент бе въпрос само на врем, откакто италианският тенисист очевидно бе отпаднал физически. Така Стефанос Циципас продължава напред, като в неговия поток не са нито защитаващият купата си Новак Джокович, нито рекордьорът по трофеи в Париж Рафаел Надал.

Френският деец Жил Симон, който към този момент разгласи края на кариерата си след шампионата, ще се раздели с френската аудитория уместно, откакто отстрани поставения под номер 18 в шампионата Пабло Кареньо-Буста с 6:4, 6:4, 4:6, 1:6, 6:4 за близо 4 часа игра. И двамата съумяха да реализират по 9 пробива в мача, само че Жил Симон съумя да направи по-малко непредизвикани неточности, което се оказа решаващо за триумфа му.

Италианецът Яник Синер се наложи без проблеми над американеца Бьорн Фратанджело с 6:3, 6:2, 6:3 за 1:50 часа. В идващия кръг той ще играе против испанеца Роберто Карбеяс Баена, който победи германеца Оскар Оте със 7:6 (5), 6:1, 3:6, 2:6, 6:3. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР