Финалът в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по

...
Финалът в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по
Коментари Харесай

Финалът на Ролан Гарос: Ще спечели ли Джокович рекордна 23-а титла от Големия шлем?

Финалът в тазгодишното издание на Откритото състезание на Франция по тенис при мъжете опълчва двукратният първенец в Париж Новак Джокович и финалистът от предходната година Каспер Рууд. Началният час на конфликта е 16:00 ч.

Големият въпрос е дал Новак Джокович ще завоюва рекордна 23-а купа от Големия шлем и ще задмине Рафаел Надал еднолично в дългогодишната битка за най-вече трофеи от най-висока категория. В момента двамата са с по 22 трофеи.

Ако " жокера " завоюва днешния край ще се върне като номер едно в международната класация, измествайки от върха Карлос Алкарас.

Каспър Руд пък ще се бори за дебютен трофей от Шлема в кариерата си, откакто предходната година загуби финалите на Ролан Гарос от Надал и на Ю Ес Оупън от Алкарас.

Победителят в днешния край ще завоюва чек за 2 300 000 евро от общия награден фонд на стойност близо 50 млн. евро, а изгубилият – 1 150 000 евро.

Към момента салдото сред Джокович и Рууд е 4 на 0 в интерес на сърбина. Двамата имат две срещи на клей – и двата на Мастърса в Рим, и двата в полуфиналите на шампионата (2020 и 2022), извоювани чисто от Ноле. Другите им два мача са от Финалите на ATP, в това число във финала предходната година, когато победи след 7:5, 6:3.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР