Финалът на Шампионската лига през 2026 г. може да се

...
Финалът на Шампионската лига през 2026 г. може да се
Коментари Харесай

Финалът на Шампионската лига през 2026 г може да е в САЩ

Финалът на Шампионската лига през 2026 година може да се играе в Съединени американски щати, разгласи президентът на УЕФА Александър Чеферин. Това ще бъде тъкмо преди международното състезание, на което американците са домакини дружно с Канада и Мексико.
Прочетете още
“Тази година сме в Истанбул. Следват Лондон и Мюнхен. След това още не сме решили, само че е допустимо ”, съобщи Чеферин в подкаста “Мъже в блейзъри ”.

“Ние разпределяме 97% от приходите си към клубовете и това не е някаква небивалица на изкуфелите шефове от Швейцария, както обичат да споделят почитателите. А този нов пазар ще отвори порти за неповторими спонсори. В момента футболът е извънредно известен в Съединени американски щати. Много компании се интересуват от него. В Европа има леко задъхване ”, изясни словенецът.

Според Чеферин мачовете от последното европейско състезание са гледани от повече хора от Съединени американски щати, в сравнение с финалите в НБА. “Шокира ме фактът, че всички 30 мача са привлекли публика като финала на американския футбол “Супербоул ”. Това нямаме право да го подценяваме ”, добави Чеферин.

Всъщност той се пробва да навакса изоставането от Южна Америка към американския пазар. Американците към този момент получиха “Копа Америка ” за 2024 година, преди да са домакини на международното.

Отделно Съединени американски щати и Мексико към този момент желаеха и шампионата на планетата при дамите през 2027 година от ФИФА.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР