Филмовият фестивал в Кан започна с бляскав червен килим, послание

...
Филмовият фестивал в Кан започна с бляскав червен килим, послание
Коментари Харесай

Фестивалът в Кан бе открит с упреци срещу Нетфликс

Филмовият фестивал в Кан стартира с блестящ червен килим, обръщение за избавяне на киносалоните и стилна гала. Честта да разгласят началото на форума се падна на френската муза на Ларс декор Триер Шарлот Генсбур и испанския чаровник Хавиер Бардем.

По аления килим минаха холивудските актриси Селена Гомес, Ева Лонгория, Тилда Суинтън и Джулиан Мур, както и американецът Джеръми Мийкс, който се прочу като "най-красивия пандизчия " и стана издирван модел. Звездата на вечерта беше комедийната легенда Бил Мъри.

На аления килим се появи и френската актриса от Плажът с Ди Каприо - Виржини Ледоайен (42), както и екранният Кайло Рен ( "Междузвездни войни ") Адам Драйвър. Сред красивите дами на събитието бяха още моделите Алесандра Амброзио, Роми Стрийд и Изабел Гулар.

На церемонията бе почетена персонално от министъра на културата Франк Ристер режисьорката Аниес Варда, която умря в края на март. Нейна фотография от работата по първия й пълнометражен филм е определена за плакат на фестивала.

След церемонията бе прожектиран филмът Мъртвите не умират на американския режисьор Джим Джармуш. В основните функции са Бил Мъри, Адам Драйвър, Клоуи Севини, Стив Бушеми, Дани Глоувър.

По-рано през днешния ден журито даде конференция във връзка старта на фестивала. Алехандро Гонсалес Иняриту, ръководител на журито за главната конкурсна стратегия, отбрани "съвместното прекарване " в кината във време, в което поточните услуги като Нетфликс се трансформират в огромни продуцентски къщи, съобщи Ройтерс.

Макар и в селекцията на кинофестивала в Кан да няма продуцирани от Нетфликс филми, Иняриту акцентира на това какъв брой друго е прекарването в киносалоните.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР