Филмите на ужасите с участието на деца са сред най-страшните,

...
Филмите на ужасите с участието на деца са сред най-страшните,
Коментари Харесай

23 деца-актьори от филми на ужасите, които днес няма да можете да разпознаете

Филмите на ужасите с присъединяване на деца са измежду най-страшните, само че и най-касовите филми в промишлеността. Направихме лист с филми на ужасите с присъединяване на деца и разбрахме по какъв начин се развива кариерата им. В края на публикацията ще ви разкрием един доста прочут артист, чиято първа поява на огромен екран беше във филм на ужасите.

23. Джон Франклин: Children of the Corn, 1984

© 21cf, © jfranklinactor

Ролята на Исак Хронер в екранизацията на разказ от Стивън Кинг беше най-успешната в кариерата на Джон Франклин. Доскоро Франклин преподаваше британски, само че през 2015 година напусна и реши да се върне към актьорството.

22. Линдзи Хаун: Village of the Damned, 1995

© theofficialjohncarpenter

Въпреки че Village of the Damned не беше изключително сполучлив, той умерено може да бъде наименуван един от най-зловещите филми за деца-убийци, с помощта на Линдзи Хаун, която изигра водещата на децата Мара Чафи. Днес Линдзи към момента се снима във филми и също написа саундтраци.

21. Дейви Чейс: The Ring, 2002 година

© dreamworkspictures, © depositphotos

Дейви Чейс (Самара Морган от „ Пръстенът “) продължи актьорската си кариера след известния филм на ужасите. На всичкото от горната страна Дейви пее и озвучава анимации. В свободното си време тя обича да язди.

20. Линда Блеър: The Exorcist, 1973

© eastnews, © wikimedia

Линда Блеър получи премия “Златен глобус ” за ролята на захласнатото момиче Регън Макнийл. Кариерата й обаче не беше доста сполучлива по-късно: тя беше номинирана за Златна малинка 6 пъти. През 2006 година се появи за малко в Supernatural.

19. Джодел Ферланд: Silent Hill, 2006

© eastnews, © welcometosilenthill

Джодел е известна освен с ролята на Шарън и Алеса в Silent Hill: през 2009 година тя взе участие в различен филм на ужасите, Case 39. 2015 година работи по научно-фантастичния сериал Dark Matter.

18. Емили Браунинг: Ghost Ship, 2002 година

© eastnews, © eastnews

Ролята на Кейти Харууд в Ghost Ship е една от многото в записа на Емили. Освен това един път отхвърли прослушване за ролята на Бела Суон в „ Здрач “. Днес Емили Браунинг прави музика и взе участие в сериала „ Американски богове “.

17. Изабел Фурман: Orphan, 2009

© warnerbros, © depositphotos

Ролята на адското момиче Естер беше една от първите в кариерата на Изабел и я направи звезда. През 2012 година тя се появи в „ Игрите на глада “ и по-късно във кино лентата „ Cell “ (2016), основан на разказ на Стивън Кинг.

16. Мико Хюз: Pet Sematary, 1989

© universalpictures, © MikoHughesOfficial

Ролята на Gage Creed, която инициира Мико в киното, не е единствената във филмографията му. Той се появява в сериалите Melrose Place и Beverly Hills, 90210, само че по този начин и не прави сполучлива кариера.

15. Сиси Спейс: Carrie, 1976

© eastnews, © mgm

Сиси Спейс, която изигра Кари в едноименната акомодация на романа на Стивън Кинг, получи Оскар и 3 Златни глобуса по време на кариерата си. През последните години тя рядко се появява пред камерата. Сред последните й произведения бяха филмът „ Помощта “ и поредицата „ Кръвна линия “.

14. Ивана Баяуеро: Pan’s Labyrinth, 2006

© eastnews, © warnerbros

За ролята на Офелия испанската актриса Ивана Бакеро беше определена всред 1000 кандидати. Интересното е, че сюжетът трябваше да бъде пренаписан за нея, защото първичният воин трябваше да е с 3 години по-млад. В момента Ивана взе участие в телевизионния сериал „ Хрониките на Шанара “.

13. Кирстен Дънст: Interview With the Vampire, 1994

© eastnews, © warnerbros

Ролята на Клавдия в Интервю с върколак беше насочна точка за сполучливата кариера на Кирстен Дънст. Тя е номинирана за Оскар и Златен глобус и има над 80 участия в киното. Освен снимане, Кирстен се занимава интензивно с щедрост.

12. Анна Софиа Роб: The Reaping, 2007

© eastnews, © warnerbros

Ролята на Лорен Макконел не беше първият триумф за Анна Софиа Роб, която също взе участие в Charlie and Chocolate Factory. Днес тя продължава да се снима във филми, а също по този начин учи в Нюйоркския университет.

11. Сиймус Дейви-Фитспатрик: The Omen, 2006

© eastnews, © foxmovies

Младият артист, изиграл Деймиън в продължението на класическия The Omen от 1976 година, не беше наясно, че той изобразява сина на дявола. Днес Шеймъс преследва актьорска кариера, само че работи основно в телевизионни сериали.

10. Коди Доркин: Village of the Damned, 1995

© theofficialjohncarpenter, © CodyDorkin

Друг млад воин от Village of the Damned (той играе Робърт), който не е станал артист. Но животът му към момента е директно обвързван с киното: Коди Доркин е притежател на киностудио и търси млади гении.

9. Луиз и Лиза Бърнс: The Shining, 1980

© Shining_twins, © warnerbros

Лиза и Луиз, които играеха близнаците Грейди на 10-годишна възраст, в никакъв случай повече не се снимаха във филми. Освен това те имат вяра, че ролята им е оказала негативно влияние, защото няколко учебни заведения са отказали молбите им поради фотосите. Това обаче не попречи на Лиза да стане юрист и Луиз, академик.

8. Дакота Фанинг: Hide and Seek, 2005

© eastnews, © hideandseekthemovie

Ролята на Емили в „ Криеница “ по никакъв метод не е на върха на кариерата на Дакота Фанинг. Днес актрисата е единствено на 23, само че описът с нейните филми и награди е много впечатляващ. Освен актьорско майсторство, Дакота работи като модел и показва сбирки на известни фешън дизайнери.

7. Роджър Принс: The Orphanage, 2007

© rogerprincep19, © theorphanagemovie

Роджър изигра Симон в испанския филм „ Сиропиталището “, който получи 7 награди „ Гоя “. Сега той се занимава с актьорска кариера.

6. Саоирсе Ронан: Lovely Bones, 2009

© paramount, © eastnews

В „ Прекрасни кости “ Саоирсе изигра ролята на Сузи, момиче, убито от фанатик. Кариерата й върви сносно: с изключение на многочислени номинации за тази роля и други, актрисата получи няколко награди BAFTA и Златен глобус.

5. Кристина Ричи: The Addams Family, 1991

© eastnews, © paramount

Играейки мрачната Уенсди Адамс, Кристина Ричи стана една от най-популярните тийн актриси при започване на 90-те. Въпреки обстоятелството, че тя няма обучение по актьорско майсторство, снимачната й кариера върви доста сполучливо и през 2015 година тя получи главната роля от поредицата Z: Началото на всичко.

4. Клои Грейс Мориц: The Amityville Horror, 2005

© eastnews, © miramax

Първият й триумф в актьорството идва при Клои след ролята на Челси в The Amityville Horror, която се трансформира в насочна точка за кариерата ѝ. Сред нейните произведения е ролята на Кари Уайт в римейка на кино лентата от 1976 година Кари, както и голям брой телевизионни сериали.

3. Алекс Винсент: Child’s Play , 1988

© alexvincentofficial, © mgm

Ролята на Анди Баркли във кино лентата за смъртоносната кукла Чъки е най-забележителната в кино кариерата на Алекс Винсент. Освен кино лентата от 1988 година, той се появява и в продължения, излезли през 1990 и 2013 година

2. Хунио Валверде: The Devil’s Backbone, 2001

© eastnews, © elespinazodeldiablo

В The Devil’s Backbone Хунио Валверде изигра призрака на Санти, момче, което умря няколко години преди събитията от кино лентата. Той към момента играе: има записи по малкия екран, игрални филми и късометражни филми в неговия запис.

1. Джони Деп: Кошмар на улица Елм, 1984

© eastnews, © nightmareonelmstreetfilms

Кариерата на Джони Деп стартира с един от най-популярните филми на ужасите на всички времена „ Кошмар на улица Елм “. Във кино лентата от 1984 година той играе Глен Ланц, един от младежите, станали жертва на Фреди Крюгер.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР