Филми на именити режисьори като Дарън Аронофски, Алехандро Гонсалес Иняриту,

...
Филми на именити режисьори като Дарън Аронофски, Алехандро Гонсалес Иняриту,
Коментари Харесай

Големи режисьори и плеяда от звезди на Кинофестивала във Венеция

Филми на именити режисьори като Дарън Аронофски, Алехандро Гонсалес Иняриту, Лука Гуаданино, Тод Фийлд, Андрю Доминик, Алис Диоп, Джоана Хог, Мартин Макдона, Джафар Панахи, Флориан Зелер, Ромен Гаврас и други включва конкурсната стратегия на 79-ото издание на Филмовия фестивал във Венеция, което ще стартира на 31 август и ще продължи до 10 септември, заяви Deadline.

Общо 23 продукции ще се съревновават за влиятелната премия " Златен лъв " за най-хубав филм на тазгодишната Мостра във Венеция, която има за цел да бъде " прозорец, отворен към света ", съобщи по време на онлайн презентацията фестивалният шеф Алберто Барбера. 

Барбера осъди задържането на трима кинодейци в Иран. Единият от тях – Джафар Панахи, който би трябвало да излежи шестгодишна присъда за " агитация против режима ", е включен в конкурсната стратегия с кино лентата " Мечките не съществуват ". 

Извън надпреварата ще бъдат показани продукции като " Не се тревожи, скъпа " на Оливия Уайлд с присъединяване на Флорънс Пю и Хари Стайлс, нови документални филми на Оливър Стоун, Сергей Лозница и Джанфранко Рози, телевизионните поредици " Кралството: Изход " (The Kingdom Exodus) на датския режисьор Ларс декор Триер и Copenhagen Cowboy на сънародника му Николас Виндинг Рефн.

Председател на журито ще бъде американската актрисата и носителка на " Оскар " Джулиан Мур. Съставът му включва още френската режисьорка Одре Диуан, чийто филм " Събитието " бе отличен със " Златен лъв " на миналогодишното издание на фестивала, нобеловия лауреат за литература Казуо Ишигуро, иранската актриса Лейла Хатами, италианския режисьор Леонардо ди Костанцо, аржентинския режисьор, сценарист и продуцент Мариано Кон и испанския сценарист и режисьор Родриго Сорогойен.

С почетни награди " Златен лъв " ще бъдат удостоени френската кинозвезда Катрин Деньов и американският режисьор ( " Американски жиголо " ) и сценарист ( " Шофьор на такси " ) Пол Шрейдър. 

Форумът ще бъде открит с кино лентата " Бял звук " на режисьора Ноа Баумбах с Адам Драйвър и Грета Гъруиг в основните функции. Продукцията е включена в конкурсната стратегия.

Плеяда от звезди – от Пенелопе Крус до Кейт Бланшет, се чака да дойде във Венеция за кинофестивала и да премине по аления килим, предава Българска телеграфна агенция, цитирайки France-Presse.  

Испанката е героиня на италиански филм " Необятност " (The Immensity) на Емануеле Криалезе, а австралийката се превъплъщава в облика на диригент в драмата Tar на режисьора Тод Фийлд.

Френският режисьор и публицист Флориан Зелер е заложил на звезди от ранга на Хю Джакман, Лора Дърн и Антъни Хопкинс да показват новото му виждане за връзките сред татко и наследник в " Синът ". (Българските фенове са осведомени с театралната версия на творбата от афиша на Народния театър). В завръщането на Дарън Аронофски – кино лентата " Китът ", взе участие Брендън Фрейзър. В сантименталния хорър за съзряването " Напълно и напълно " на италианеца Лука Гуаданино виждаме имената на Тимъти Шаламе и Клое Севини. Тилда Суинтън е в основната роля във кино лентата " Вечната щерка " на Джоана Хог, а Колин Фарел е протагонистът в " Баншитата от Инишърин " на Мартин Макдона. Сред предстоящите с интерес продукции е и " Блондинка " на Андрю Доминик – нов прочит на живота на Мерилин Монро с Ана де Армас в основната роля. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР