Филмът Навални с участието на Христо Грозев е отличен с

...
Филмът Навални с участието на Христо Грозев е отличен с
Коментари Харесай

Нощта на оскарите: Филм с Христо Грозев победи, "Всичко навсякъде наведнъж" триумфира със 7 награди

Филмът " Навални " с присъединяване на Христо Грозев е отличен с оскар за най-хубав документален филм.

Пълния лист с спечелилите може.

За наградения " Навални " може.

" Дневник " следи онлайн 95-та гала за връчване на американските кино награди и първите реакции по-късно.
На живо
 Хю Грант комплициран и със необичайно възприятие за комизъм
© Reuters

Хю Грант е измежду най-коментираните поради обърканото си изявление на влизане за церемонията д модела Ашли Греъм. След това артистът се пошегува, когато връчи премията за най-хубав дизайн на продукцията взаимно с колежката си от " Четири сватби и едно заравяне " Анди Макдауъл.

" Целта на това е двойна ", сподели той на сцената. " Първата е да се увеличи жизненоважното значение на положителния овлажнител. Анди е употребила по един всеки ден от живота си, аз - не ". Посочвайки Макдауъл, той сподели: " Все още зашеметяваща. " Жестикулира към себе си добави: " По създание - скротум ".

Но изявлението с Ашли Греъм беше тъга през цялото време - трудно дълга пауза след въпроса какво му харесва да участва на Оскарите. " Очарователно е... цялото човечество е тук... това е Панаир на суетата ", отвърна той.

На въпроса " Какво най-вече се вълнуваш да видиш довечера? " той отговори: " Да видя? Никой съответно. На " Какво носиш довечера? " отвърна със " Само моя костюм? ". На " Кой ти направи костюма? " - с отговор " Не мога да си спомня - моят шивач ".

Hugh Grant is the biggest D bag for this interview. Hugh, If you don`t want to be there go home. Worst Oscars interviews ever.
— Michael L (@Luevano1)

 Джуди Чин, Ейдриън Моро и Ан Мари Брадли с оскарите си за грим и прически
© Reuters

Джуди Чин, Ейдриън Моро и Ан Мари Брадли с оскарите си за грим и прически

A24 затвърждава статута на мощен продуцент и пропагандатор с господството на " Всичко на всички места едновременно " и неговите 7 оскара.

Но компанията завоюва повече похвали от всеки, грабвайки и оскари за основна мъжка роля (Брендън Фрейзър) и за грим и прически за " Китът ". Тя изпревари най-хубавите играчи, в това число стрийминг колоса Netflix, Searchlight Pictures и Warner Bros.

Основано през 2012 година от Даниел Кац, Дейвид Фенкел и Джон Ходжис, студиото има поредност от сериозно значими триумфи, в това число за Ladybird, Minari и The Farewell. Освен това е мощен състезател в малкия екран с хитовата поредност Euphoria за HBO, донесло ѝ " Еми ", и " Рами " на платформата Hulu, спечелил " Златен глобус ".

 Бляскава голота: няколко звезди впечатлиха с транспарантни дрехи
© Reuters

Няма нищо по-красиво от голото тяло ", споделяше починалият фешън дизайнер Ив Сен Лоран, един от първите, разкрили тялото с изцяло транспарантните си рокли от шифон през 1966 година Днес наклонността за " голи " рокли се прояви няколко пъти на оскарите:

Ева Лнгори я в бялата дантелена рокля Zuhair Murad.
Оливия Уайлд носеше " Габриела Хърст ", разрязана, с цел да разкрие кожен сутиен.
Риана в кожена рокля от Alaïa, носена върху транспарантно боди от трико, подчертаващо бременността ѝ.
Лейди Гага в транспарантна черна рокля на Versace сподели голия си тил.

 Бляскава голота: няколко звезди впечатлиха с транспарантни дрехи
© Reuters

 Емили Блънт и Дуейн Джонсън показаха спечелилите за анимация.
© Reuters

Емили Блънт и Дуейн Джонсън показаха спечелилите за анимация.

Не стопираха разногласията за цвета на килим, по който минаваха звездите - приличал на офис килим и имал цвят на стриди. За пръв път от 62 години той не е червен, само че това оказа помощ да изпъкнат стилните дрехи. Ето някои трендове, които видяха коментаторите: Галерия с над 40 фотоси от " килим №1 " в шоубизнеса.

 Какви трендове видяха стилните анализатори
© Reuters

 Една от най-емоционалните речи беше на Джейми Лий Къртис, която завоюва премията за поддържаща женска роля.
© Reuters

Една от най-емоционалните речи беше на Джейми Лий Къртис, която завоюва премията за поддържаща женска роля.

Приключи 95-ата гала " Оскар ". Акцент в речите на огромна част от спечелилите тази година беше ролята на дамите. Ки Хи Куан, който завоюва в категорията на поддържаща мъжка роля, благодари на своята майка. Той сподели, че е сбъднал американската си фантазия и благодари за " саможертвите " на своята брачна половинка в името на неговата кариера.

Една от най-емоционалните речи беше на Джейми Лий Къртис: " Дишайте, благи дами. Не се опасявайте. Отпуснете се. Всичко е наред, а в случай че не е наред, то ще бъде ", сподели актрисата.

Когато се качи на сцената, с цел да вземе наградата за водеща женска роля, Мишел Йео прикани дамите в никакъв случай да не се отхвърлят от фантазиите си и да не имат вяра, в случай че някой им каже, че са остарели, с цел да ги реализиран.

 Лейди Гага се обръща на
© Reuters

Лейди Гага се обръща на " аления " килим при идването за церемонията, откакто фоторепортер падна през загражденията.

Все по-обикновени оскари " и " Шоу, което се е трансформирало в опаковано, сресано упражнение, крепко залепнало за сюжета ". Шеги, които бяха по-остри единствено по отношение на хора, отсъстващи от залата, като Том Круз и Джеймс Камерън.

В този звук е оценката на спектакъла в " Ню Йорк таймс ". " Не, несъмнено, нападенията на сцената са неприемливи. Но 95-те награди " Оскар " можеха да се възползват от някакъв подтик, до момента в който си проправяха път през три часа и половина гала в неделя вечерта ", се споделя в коментара, говорещ за " тъждественост на излъчването на Ей Би Си ".

Публиката в Dolby Theatre бурно с радваше на успехите и речите на множеството спечелили бяха вълнуващи. " Но в края на към този момент безкрайния сезон на премиите знаехме, че ще бъдат и имахме много добра визия какво ще кажат. "

 Снимката, за която мечтаеше Ки Хи Куан
© Reuters

Ки Хи Куан, който получи оскар за най-хубав артист в поддържаща роля във " Всичко на всички места едновременно ", съвсем несъмнено е мечтал за този миг.

Той се прегърна с Харисън Форд, който връчи премията за най-хубав филм. Куан играеше момченцето в " Индиана Джоунс и Храмът на обречените " (1984). На идната година се появи в " Дяволчетата " (Goonies), след което актьорската му кариера прекъсна за десетилетия.

 Кои българи са във филми, номинирани и наградени от Академията
© Reuters

" Навални " с завоюва " Оскар " като част от екипа, отличен за най-хубав документален филм, само че това не е единствената продукция с българско присъединяване, която печели или е номинирана за влиятелното отличие.

Още през 1999 година има българско присъединяване на премиите " Оскар ". " В какво се трансформират фантазиите " завоюва премията за образни резултати, а част от екипа тогава беше експертът по образни резултати Георги
Боршуков
.

През 2017 година Теодор Ушев беше номиниран в категорията за най-хубава късометражна анимация, само че премията тогава отиде при Алън Бариларо за Piper.

Теодор Ушев не съумя да завоюва " Оскар ", само че различен българин беше отличен. Владимир Койлазов получи " Оскар " в категорията " Научни и инженерни технологии " за " истинската идея, дизайн и използване на технологията V-Ray ". Тази технология е употребена в продукции като " Игра на тронове " и " Аватар ".

През 2019 година " Зелената книга " завоюва статуетката за най-хубав филм. В него взе участие българинът Димитър Маринов .

През 2021 година Мария Бакалова беше номинирана за поддържаща женска роля за осъществяването си в " Борат 2 ", само че наградата завоюва Юн Ю-джун за ролята ѝ във кино лентата " Минари ".

Българска диря има и в индийския филм RRR, който завоюва в категорията за истинска ария. Продуцент на кино лентата е Тодор Лазаров , който е каскадьор в Боливуд.


Беше историческа нощ за ирландските артисти и режисьори, тъй като една четвърт от всички артисти, номинирани за Оскар, идват от Ирландия, разяснява Би Би Си.

Актрисата Кери Кондън се състезаваше за най-хубава актриса в поддържаща роля за ролята си в " Баншите от Инишерин ". Том Бъркли и Рос Уайт участваха, с цел да отпразнуват своя номиниран за Оскар късометражен филм " Ирландско прощаване ", дружно със звездите от кино лентата Джеймс Мартин и Шеймъс О`Хара.

 За пръв път чернокожа жена получи два оскара
© Reuters

Рут Картър, дизайнер на костюми, най-известна с работата си по шлагера " Черната пантера ", влезе в историята като първата чернокожа жена, спечелила два оскара. Та получи първия си Оскар през 2019 година за " Черната пантера ", след което стана първият негър, спечелил категорията за дизайн на костюми. На тазгодишната гала тя получи самопризнание за достиженията си в продължението на кино лентата за супергерои " Черната пантера: Уаканда вечно ", в конкуренция с Катрин Мартин за биографичния филм на Баз Лурман " Елвис " и костюмите на Шърли Курата за " Всичко, на всички места и едновременно ".

 Мишел Йео взе
© Reuters

Мишел Йео взе " Оскар " за най-хубава актриса в основна роля.

Мишел Йео взе " Оскар " за най-хубава актриса в основна роля. Тя е първата азиатска актриса с такова отличие. Йео посвети премията на своята майка. На сцената тя прикани дамите в никакъв случай да не се отхвърлят и да не имат вяра, когато някой им каже, че към този момент са прекомерно остарели.

Филмът " Всичко на всички места едновременно " победи на 95-ата гала със седем награди " Оскар ". Даниел Куан и Даниел Шайнърт взеха премията за най-хубав режисьор.

Ки Хи Куан е най-хубав артист в поддържаща роля, а Джейми Лий Къртис е най-хубава актриса в поддържаща роля. Филмът завоюва и статуетката за най-хубав автентичен сюжет, която се очакваше да отиде при " Баншите от Инишерин " на Мартин Макдона. " Всичко на всички места едновременно " беше отличен и за монтаж.
Извънредно


" Всичко на всички места едновременно " завоюва най-желаната от премиите оскар - за най-хубав филм.

Авторите му събраха статуетките и в други от водещите категории:

Мишел Йео за най-хубава актриса

Ки Хи Куан - за най-хубав актор в поддържаща роля

Джейми Лий Къртис - за най-хубава актриса в поддържаща роля

Даниел Куан и Даниел Шайнерт за най-хубав автентичен сюжет

Даниел Куан и Даниел Шайнерт за най-хубав режисьор

И оскар за най-хубав монтаж.

Подробности очаквайте по-късно на.


© Reuters


 Най-добър артист: Брендън Фрейзър завоюва първия си оскар
© Reuters

Брендън Фрейзър завоюва първата си премия " Оскар " в неделя за осъществяването си на тежащ 270 кг гей, опитващ се да се свърже още веднъж с отчуждената си щерка в " Китът ".

Фрейзър към този момент беше считан за сериозен кандидат, когато психологическият трилър на Дарън Аронофски беше показан на филмовия фестивал във Венеция предишното лято. Филмът е приспособен по едноименната пиеса на Самюъл Хънтър от 2012 година

Ролята бележи завръщането му на огромния екран като водещ артист след деветгодишно неявяване от основни функции. Някогашна звезда значително се отдръпна от светлината на прожекторите частично заради пострадвания, получени от осъществяване на каскади.

 За първи път в историята наградата за най-хубава истинска ария беше присъден на индийска ария - Naatu Naatu от кино лентата RRR.
© Reuters

За първи път в историята наградата за най-хубава истинска ария беше присъден на индийска ария - Naatu Naatu от кино лентата RRR.

За първи път в историята наградата за най-хубава истинска ария беше присъден на индийска ария - Naatu Naatu от кино лентата RRR. Сингълът завоюва и премия " Златен глобус " в същата категория.

" Всичко на всички места едновременно " завоюва част от най-важните категории. Дуото Даниел Куан и Даниел Шайнърт взе премията за най-хубав режисьор. Мишел Йео стана най-хубава актриса в основна роля. Тя посвети премията на своята майка.

Ки Хи Куан е най-хубав артист в поддържаща роля, а Джейми Лий Къртис е най-хубава актриса в поддържаща роля. На сцената Ки Хи Куан сподели, че е сбъднал американската си фантазия. Филмът завоюва и статуетката за най-хубав автентичен сюжет, която се очакваше да отиде при " Баншите от Инишерин " на Мартин Макдона. " Всичко на всички места едновременно " беше отличен и за монтаж.

Голямата изненада беше премията за основна мъжка роля, която отиде при Брендън Фрейзър за " Китът ". Сочени за любимци бяха Остин Бътлър за " Елвис " и " Колин Фарел " за " Баншите от Инишерин ".

Триумфиралият на БАФТА " На Западния фронт нищо ново " завоюва статуетката за най-хубав чуждоезичен филм, както и премията в категорията за най-хубава кинематография.




© Reuters

Пура " от шоколад, която " дими ", тъй като е потопена в течен азот - това е един от кулинарните шлагери, готови от майстор-готвач Волфгнг Пук за Бала на губернаторите, формалният коктейл след вечерта на оскарите.

Фотогалерия от демонстрацията на менюто -.


© Reuters

Ако някой в този спектакъл извърши акт на принуждение в който и да е миг от това шоу, ще бъдете награден с Оскар за най-хубав артист и ще ви бъде разрешено да изнесете 19-минутна тирада ", пошегува се водещият Джими Кимел. " Ако нещо непредсказуемо или принудително се случи по време на церемонията, просто седнете и направете това, което направихте предходната година, нищо ", добави той. " Може би даже да прегърна нападателя. "


© Reuters


Водещият Джими Кимел се възползва от силата на известните филми на личната си грандиозна поява, като имитира скок с парашут на сцената в композиция са действително прехвръкване над Холивуд на два американски изтребителя, показани в самото начало на на тричасовото телевизионното предаване. Това бе явно мигане към " Топ гън ", който по-късно водещият поздрави като " филмът, който избави филмите ".

 Водещият
© Reuters

 Джими Кимел откри вечерта с монолог с намек за фамозния пестник
© Reuters

Комикът и водещ на известно тв шоу Джими Кимел, който се завърна за трети път като водещ на Нощта на оскарите, откри вечерта с монолог, който шеговито увещаваше звездите, изпълнили Dolby Theatre, да се държат възпитано, година откакто Уил Смит удари пестник на Крис Рок на сцената, само че му беше разрешено да остане в залата, с цел да одобри премията за най-хубав артист минути по-късно.

" Знаем, че това е специфична вечер за вас ", сподели Кимел на множеството от холивудски звезди. " Искаме да се забавлявате, желаеме да се чувствате в сигурност и, най-важното, желаеме аз да се усещам в сигурност. "

Спектакълът се пробва да отпразнува възобновяване на киното от пандемията COVID-19, като в същото време заобикаля произшествия без сюжет, като този, помрачи телевизионното предаване през 2022 година

 Джими Кимел откри вечерта с монолог с намек за фамозния пестник
 Номинираните получиха дървена статуетка на бразилски господ

Бразилската организация Urihi Associação Yanomami изпрати специфични статуетки на номинираните за най-високото отличие в киното, като знак на битката против противозаконния рандеман на злато в Амазонка.

Наречена " Цената на златото ", тя цели да подсети, че противозаконният рандеман на злато може да докара до изтребване на коренното население в Бразилия.

Дървената дрънкулка не съдържа злато и е направена във формата на божеството Омама, което за непознатият допреди месеци народ яномами е божеството, основало хората, горите и животните и символизира отбрана.




© Reuters

Антиоскарите, както назовават премията " Златна малинка ", отидоха тази година за много от номинираните за оскари филми. Повече от 1100 членове от Съединените щати и към две дузини други страни гласоподаваха за най-лош:

Джаред Лето , който играе Майкъл Морбиус в едноименния филм по комикс, за най-слаб артист във водеща роля.
Том Ханкс , поддържащ артист в " Елвис " за ролята на полк. Том Паркър
Ана де Армас за основната женска роля в " Блондинка " (тя е с номинация за същата категория при оскарите); филмът за Мерлин Монро завоюва " малинка " и за най-лош филм и най-лош сюжет
Ейдрия Архона , която играе доктор Мартин Банкрофт в " Морбиус ", за най-лоша поддържаща актриса.

Колин Фарел получи " възмездие " поради мощното си показване в номинирания за оскар " Баншите от Инишерин " ; той получи номинация за антинаградата през 2004 година за играта си в " Зимна приказка ".

 Защо за пръв път от 62 години килимът за звездите не е червен
© Reuters

За първи път от повече от 60 години килимът за звездите, идващи за нощта на оскарите, не е червен, а в цвят на шампанско. Според критиците на концепцията килимът бърз още се замърси, изключително поради предстоящото неприятно време и " без аления килим това не са оскари ". Друг одобряващите аленият килим е " толкоз... стар, а новият демонстрира модата и облеклата по-добре ". Именно световният резултат от " килим №1 в света " за фамозните дизайнери и компании от най-важната " витрина " на модата натежава в тази ситуация.
Стив Олив, президент на Event Carpet Pros, компанията, изработваща килимите за оскарите от над 20 години, споделя, че би било ужасно всяка година да има друг цвят. Той припомня, че тази година на кино министър председателите е имало много цвят лавандула, а черно, бяло и сиво постепенно изместват аленото.

 Защо за пръв път от 62 години килимът за звездите не е червен
© Reuters


© Reuters

Филмът " Навални " за отравянето, което едвам не умъртви Алексей Навални, най-известният опозиционен водач в Русия, и задържането му след завръщането му в Москва през 2021 година, завоюва оскар за най-хубав документален филм. Един от участващите във кино лентата е българинът Христо Грозев, станал международно прочут с следствията си против активността на отряди за смъротоносни интервенции на съветските спецслужби в чужбина и корупцията в режима на Владимир Путин.

Подробности -.

Ключови думи към публикацията:
Още по тематиката Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР