Филмът на Ивайло Христов Страх“, който е и българското предложение

...
Филмът на Ивайло Христов Страх“, който е и българското предложение
Коментари Харесай

Гледаме филма „Страх“ в българските кина от 19 ноември

Филмът на Ивайло Христов „ Страх “ , който е и българското предложение за „ Оскар “, потегля по екраните у нас на 19 ноември. Лентата към този момент e показана в доста страни, популяризира се в Съединени американски щати, Канада, Израел, Хърватия.

„ Страх “ е красиво сниман филм, провокативен, изпълнен с поразителни моменти и многопластов комизъм. Лентата е черно-бяла - образно решение, трансформирало се в запазена марка на Христов като режисьор.

 Историята е комбиниране сред драма и комедия, която ни води на българската граница, където е разрушен нов канал на бежанци, идващи от Турция. Фабулата се разпростира към съкратена учителка, която оказва помощ на негър емигрант, в малко погранично село, който внася трагичен поврат в живота ѝ.

„ Случайно станах очевидец на залавянето от служители на реда на микробус, цялостен с бежанци, - описа Ивайло Христов пред Радио София. - Няма да не помни гледката. Мъже, дами, деца – с големи уплашени очи… И аз се уплаших както видях това. Впечатлих се и написах тази история. “

Двете основни функции се извършват от Светлана Янчева и Майкъл Флеминг.

„ Още до момента в който писах сюжета, знаех, че Светла ще играе. Дори героинята се споделя по този начин. Историята разказва по какъв начин тази жена преодолява страха от непознатия, от непознатия, само че и страха да се опълчи на обществото, да отбрани мнението си, любовта си “, добави още режисьорът.

Екипът работил по реализацията на „ Страх “ е добре прочут на феновете, защото огромна част от него стои зад " Каръци ", миналата сполучлива лента на Ивайло Христов. Оператор е Емил Христов, композитор е Кирил Дончев, а продуцент е Асен Владимиров.

С Ивайло Христов беседва Катя Василева.

До момента филмът получи оценки на значително конгреси:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР