Филмът-концерт „Лодката на влюбените“ дава старт на Киномания 2017 в

...
Филмът-концерт „Лодката на влюбените“ дава старт на Киномания 2017 в
Коментари Харесай

С филм-концерт „Лодката на влюбените“ откриват Киномания 2017 във Варна

Филмът-концерт „Лодката на влюбените“ дава старт на Киномания 2017 в петък вечер във Фестивалния и конгресен център във Варна. Спектакълът „La Belle Nivernaise“ е основан през август 2007 година за фестивала в Аоста ‘Strade delCinema’.

Той е блестяща композиция сред глух филм с създател Жан Епщайн, сниман през 1923 година, хора „Големите български гласове“, воден от Илия Михайлов и триото на фрнския джаз пианист Франсоа Рюлан. Този филм-концерт е умислен като мини опера, поредност от музикални картини, които се развиват хармонично, разясняват или допълват изображението от лентата.

Темите в „Лодката на влюбените“ са настоящи през днешния ден, те вълнуват и актуалния човек, както е било и преди близо 100 години, уточни ръководителят на хора Илия Михайлов. Според Франсоа Рюлан целият план показва пред публиката европейски джаз, който се разграничава от джаза зад океана. Той показа, че доста от сътрудниците му музиканти мечтаят да бъдат на една сцена с надарените ни певици. Всеки актуален джазов реализатор познава мистерията на българските гласове, добави Рюлан.

Тази година в Киномания е интегриран и фестивал на френското кино.В София ще бъдат показани 13 ленти, а варненската аудитория ще види 10 от тях. Киномания в морския град ще продължи до 30 ноември и в границите на фестивала ще бъдат показани общо 31 кино лентата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР