Филмът Аватар: Природата на водата на режисьора Джеймс Камерън оглавява

...
Филмът Аватар: Природата на водата на режисьора Джеймс Камерън оглавява
Коментари Харесай

Аватар: Природата на водата е най-печелившия филм за 2022 г.

Филмът " Аватар: Природата на водата " на режисьора Джеймс Камерън оглавява бокс офис класацията на Северна Америка за четвърта поредна седмица. Тричасовото 3D продължение на първата продукция от 2009 г.  към този момент е и седмият най-касов филм в историята, без да се регистрира инфлацията. Постъпленията от 1,2 милиарда щатски $ от интернационалните продажби на билети за кино лентата надвишават тези, инкасирани от всеки филм, пуснат от началото на пандемията от Ковид-19.

Преди две години имаше съществени опасения дали световният боксофис в миналото ще се възвърне от пандемията. Миналата година " Спайдърмен: Няма път към дома " и следващият филм за приключенията на Джеймс Бонд " Смъртта може да изчака " дадоха искрица вяра, че киносалоните в действителност не са светиня от предишното. Трябваше обаче да пристигна 2022 година с филми като " Топ Гън: Маверик ", " Джурасик свят: Господство " и " Аватар: Природата на водата ", с цел да могат те в действителност да възстановят цената си за Холивуд, написа Българска телеграфна агенция.

Интересното е, че за първи път от доста време насам освен супергероите поддържаха боксофиса. Всъщност, до момента в който не беше задминат от " Аватар: Природата на водата ", съвсем до самия й край беше " Топ Гън: Маверик " - продължение на продукция, чиято премиера се състоя преди съвсем четири десетилетия. 

Бляскавата биография " Елвис " на Баз Лурман, звездната сантиментална комедия на " Билет до парадайса " с Джордж Клуни и Джулия Робъртс и самостоятелният " Всичко на всички места едновременно " с Мишел Йео потвърдиха, че има действителна опция дръзкото разлюляване на филмовото статукво да откри отклик измежду публиката.

Изпреварвайки " Топ Гън: Маверик ", " Аватар: Природата на водата " на режисьора Джеймс Камерън стана най-печелившият филм в международния боксофис, излязъл на екран през 2022 г. 

През премиерния си уикенд на екран " Аватар: Природата на водата ", съгласно анализаторите, - 134 милиона $ от продажбата на билети в Съединени американски щати и Канада и 435 милиона $ по света.  



Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР