Филипинският президент Родриго Дутерте желае да бъде имунизиран срещу COVID-19

...
Филипинският президент Родриго Дутерте желае да бъде имунизиран срещу COVID-19
Коментари Харесай

Скандалният Дутерте: Искам ваксинация в задните части!

Филипинският президент Родриго Дутерте желае да бъде ваксиниран против COVID-19 в задните елементи и заради тази причина имунизацията не би трябвало да бъде обществена, предава ДПА.

" Нека да уважим това негово решение, съобщи здравният министър Франсиско Дуке. Неговият избор може да бъде отъждествен с този на английската монархия. И британската кралица не пожела да бъде имунизирана обществено! "

Въпросът е различен, продължи Дуке. Дали ще има резултат при имунизация в бута или препаратът изобщо няма да работи ".

Критиците на Дутерте акцентираха, че неговото желания за по-интимна имунизация са свързани с събитието, че той си търси опрощение, с цел да не покаже обществено каква ваксина е избрал. В обществото витаят терзания по отношение на сигурността на препаратите, закупени от държавното управление. Съществуват и спекулации, че президентът към този момент се е имунизирал с китайската ваксина, което беше опровергано от неговия представител.

За да покаже ефикасността на имунизациите, държавният чиновник, претрупан с покупката им, Карлито Галвес, пожела обществено да му бъде сложена дозата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Правителствените проекти са имунизационната акция да започва в страната през февруари.

Сключени са контракти за имунизациите на АстраЗенека, на " Синовак " и " Нововакс ", които би трябвало да получат позволение за приложимост в незабавен порядък във Филипините.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР