Филип Морис Интернешънъл“ разработва активно продукти с намален риск“за пушачите

...
Филип Морис Интернешънъл“ разработва активно продукти с намален риск“за пушачите
Коментари Харесай

Филип Морис разработва бездимни продукти с намален риск...

„ Филип Морис Интернешънъл “ създава интензивно „ артикули с понижен риск “за пушачите спрямо обичайните цигари,това съобщи доктор Жизел Бейкър, шеф по научните въпроси на компанията, на медийна среща-дискусия в София.Тя показа резултатите от многостепенната научна стратегия на ФМИ - от дизайна на системата за нагряване на тютюн и продуктите за нея, през резултатите от лабораторните проучвания, токсикологичната оценка, пред-клиничните и клинични изпитвания, които се организират, както и по отношение на усещанията и държанието на потребителите, и продължаващата оценка на продуктите след стартирането им на пазарите по света.
Продукти с понижен риск е термин, който компанията употребява за продуктите, които са създадени за да имат капацитета да понижат риска за пушачите спрямо това да продължат да пушат.
Д-р Жизел Бейкър акцентира, че създаването на бездимни други възможности има капацитет да промени живота на милиони мъже и дами, които пушат и не могат или не желаят да се откажат. Тя посочи и след това изясни аргументите за това, че трансформацията в тютюневата промишленост и особено на „ Филип Морис “ е ориентирана към построяването на бъдеще без пушек, а не бъдеще без тютюн или никотин, като фундаменталната оригиналност при новите артикули спрямо цигарите е премахването на горенето и замяната му с нагряване.
В света има близо 1,1 милиарда пълнолетни пушачи. Въпреки забележителния прогрес от 1980 година насам за понижаване на пушенето, броят на пушачите в международен мащаб устойчиво нараства, защото прирастът на популацията се движи с по-бързи темпове от намаляването на броя на пушачите. Според прогнози на СЗО, от 2015 година се чака броят на пушачите да се резервира към 2025 година
Тютюнопушенето предизвиква редица съществени болести (в това число: сърдечносъдови болести, рак на белия дроб, хронична обструктивна белодробна болест). Тютюневият пушек се смята за извършител на близо шест милиона смъртни случая годишно. Предвид огромния брой пушачи, които, съгласно СЗО, ще продължат да пушат цигари, ФМИ виждат капацитет в създаването и предлагането на по-малко рискови други възможности на цигарите за пълнолетните пушачи по света с помощта на науката и технологиите.
За да може един бездимен артикул да е сполучлив, би трябвало да дава отговор на два критерия, означи доктор Жизел Бейкър. Освен да има научно потвърден понижен риск, това не е задоволително, той би трябвало и да удовлетворява условията на пушачите, като се приближава по усет, сетивно наслаждение и обред до цигарите. Наред с усета и други сетивни аспекти, е значимо да се обезпечи набирането на никотин, което да е сходно с това при цигарите, с цел да се реализира приемане от пълнолетните пушачи.
Д-р Бейкър акцентира и на това, че е значимо да се предлага многообразие от бездимни артикули, с цел да се задоволят желанията на пушачите. Тя показа продуктовото портфолио на ФМИ, върху чието развиване са фокусирани напъните на компанията. Две от продуктовите платформи съставляват произведения с нагряване на тютюн и са предопределени за пушачи, за които е значим ритуалът, до момента в който другите две продуктови разработки са електронни изпарители въз основата на никотин и са предопределени за пушачи, които не търсят усета и сетивното наслаждение на тютюна, или към този момент употребяват електронни цигари.
Освен създаването на даден нов артикул, неговото сполучливо предложение на пазара и положителната осведоменост за характерностите му са неизменима част от цялостния бизнес модел.
„ Да продаваш цигари, не е като да продаваш електронно устройство “, означи доктор Жизел Бейкър. Предлагането на новаторски софтуерни артикули изисква нов метод на работа и връзка, като да вземем за пример основаване на центрове за обслужване на клиенти, които оферират услуги, свързани с действието и техническата поддръжка на устройствата.

Премахването на горенето е в основата на продуктовия дизайн

Основният проблем при тютюнопушенето е горенето, а не никотинът. Според мненията на специалисти и самостоятелни изследвания, въпреки че никотинът води до пристрастяване и не е безрисков, той не е главен извършител на болесттите, свързани с пушенето.
Поради тази причина в основата на научната работа по създаване на бездимни произведения ФМИ залага на хипотезата, че вредата от пушенето и рискът от болести са директно свързани с излагането на нездравословни субстанции в дима, формирани при горене на тютюна. Температурата на върха на димящата цигара е над 800 ⁰С. При горенето на тютюна се отделят над 6000 нездравословни и евентуално нездравословни субстанции, 100 от които са потвърдени канцерогенни.
Епидемиологията демонстрира, че в случай че пушачът спре цигарите, рискът от развиване на болести, свързани с пушенето, понижава. „ И защото отводът от него е „ златният стандарт “ за оценка на понижения риск за пушачите, задачата на компанията е да създаде артикули, чийто рисков профил е допустимо непосредствен до този при отвод от пушене “, означи доктор Бейкър.
В научната си стратегия ФМИ ползва цялостна многостeпенна стратегия за оценка, която се базира на методите, употребявани от фармацевтичната промишленост.
„ Филип Морис Интернешънъл “ следва стратегия за научна оценка, в сходство с напътствията на Американската организация по храни и медикаменти. Основните посоки в нея са: създаването на продуктови платформи, проучвания на химичния състав и физичните свойства на аерозола, осъществяването на токсикологична оценка и на клинична оценка и разбиране на държание.
За да имат бездимните произведения позитивно влияние върху публичното здраве, е значимо непушачите да не стартират да ги употребяват, а пушачите, които имат желание да се откажат от пушенето и в фактически спрат, да не се откажат от това си желание заради съществуването на тези артикули.
ФМИ предизвиква външната инспекция на своите способи, данни и резултати. От 2011 година насам компанията е разгласила над 160 публикации и раздели в издания с съвместен теоретичен надзор, в които разказва своите подходи, способи и изследвания за оценка на продуктите.
„ Трябва ясно да заявим, че най-хубавото, което някой може да направи, е в никакъв случай да не стартира да пуши или да спре напълно да използва тютюн, в случай че към този момент е консуматор. Също по този начин би трябвало да е ясно, че бездимните други възможности не са безрискови “. Същевременно доктор Бейкър акцентира, че това, в което „ Филип Морис “ има вяра, е, че прекосяването на артикули, при които не протича горене, а нагряване на тютюна, е евентуално по-добрият избор за всички тези, които в противоположен случай биха траяли да пушат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР