Филип Морис Интернешънъл потвърждава амбицията си да се превърне в

...
Филип Морис Интернешънъл потвърждава амбицията си да се превърне в
Коментари Харесай

PMI отбелязва значителен напредък в изграждането на бъдеще без дим

Филип Морис Интернешънъл удостоверява упоритостта си да се трансформира в компания без тютюнев пушек до 2025 година, като форсира темпото на своята промяна. Това демонстрират бизнес резултатите за 2022 година в четвъртия Интегриран годишен отчет на компанията.  

Най-новият Интегриран отчет отразява напредъка на компанията в осъществяването на нейната съществена цел – да построи бъдеще без пушек, като насочи ресурсите си за създаване, научна аргументация и виновна комерсиализация на бездимни други възможности, които са с понижена щета и са по-добър избор за всички пълнолетни пушачи, които другояче биха траяли да пушат. В допълнение, компанията влага от ден на ден и в артикули за възстановяване качеството на живот и в региона на опазването на здравето за да разшири активността си в дълготраен проект в тази посока.

„ Устойчивостта е сърцевината на нашата бизнес тактика. Първият ни най-съществен приоритет е пълнолетните пушачи да откажат цигарите и да преминат напълно на по-добри други възможности. Вече имаме близо 25 млн. пълнолетни консуматори в международен мащаб, които са минали на нашите бездимни други възможности и задачата ни е те да доближат 40 млн. до 2025 година Искаме смяната да се случи оптимално бързо и по тази причина се опитваме да притеглим всички заинтригувани страни “, сподели генералният управител на Филип Морис България Демиан Пинтос пред българските медии. Той посочи, че в България към този момент към 10 % от пълнолетните пушачи или 230 000 консуматори употребяват бездимните други възможности на компанията и това е в действителност доста добър резултат за 5-те години от стартирането им на българския пазар.

„ Ще поставим  усилия да ускорим този развой. Ще продължим да разширяваме портфолиото си с нови артикули по-бързо.Това е посоката и с помощта на науката става допустимо. Но с цел да се случи смяната по-бързо, е належащо да вървим в една посока дружно и с регулаторите, и с гражданското общество. В други страни има такова обединяване и там смяната се случва “, добави Пинтос и даде за образец  Япония, както и Англия, която този месец започва първата в света стратегия за отвод от тютюнопушене посредством разпределяне на безвъзмездни електронни цигари.

„ Ние сме първата тютюнева компания, която се е заела да спре да създава и предлага цигари след избран интервал от време. И по тази причина влагаме от ден на ден като разширяваме нашето портфолио от бездимни други възможности. От близо 25 млн. консуматори в международен мащаб, които употребяват нашите бездимни други възможности, 18 млн. са спрели напълно цигарите “, разяснява и Диляна Якова, управител „ Регулации и стабилно развиване “ във Филип Морис България.

Осъзнавайки какъв брой е значимо е да се понижат отпадъците след ползване, Якова посочи и напредъка на  компанията в осъществяването на стратегиите за връщане на бездимни устройства и консумативи. От тази година 86 % от върнатите в централизираните пунктове за преработване IQOS устройства в света се рециклират, с цел да се понижи и въздействието върху природата.

Компанията бележи бърз прогрес в осъществяването на своите упоритости за стабилно развиване, стремейки се да работи както по тематиките, свързани с въздействието на нейните артикули (какво произвежда), по този начин и по тематиките, свързани с нейните бизнес интервенции (как произвежда).

 

Въздействие на продуктите

Социално

Екологично

Въздействие на бизнес интервенциите

Социално

Екологично

На базата на тази рамка за екологично, обществено и управническо влияние на компанията (ESG – environmental, social, governance) са направени осем тактики в предпочитаните области на влияние. Тези осем тактики са доразвити с 11 цели,  които са залегнали в основата на Пътната карта до 2025 година, като измерването на маркирания прогрес се прави по 19 основни знаци за осъществяване (KPI). Тези знаци образуват пък Индекса за резистентност на ФМИ. Всеки от знаците е привързан с един от два фактора: влияние на продуктите (11 KPI) и влияние на бизнес интервенциите (8 KPI).

В Интегрирания отчет на Филип Морис Интернешънъл за 2022 година са включени 12 примерни проблема и истории от разнообразни страни, които са мощно допълнение към наличието и данните в отчета и показват образно постигнатото влияние. Те демонстрират също и по какъв начин локалните сдружения на Филип Морис Интернешънъл по света способстват за устойчивото развиване на процедура. Сред тях е и българската осведомителна акция за смяна на потребителските настройки #ПромениКартинката, която продължава и тази година с нови начинания да концентрира вниманието на обществото върху световния проблем с погрешно изхвърлените цигарени фасове.

„ Стартирахме втора пътуваща галерия на #ПромениКартинката, която към този момент дойде във Велико Търново. Продължаваме по-късно към града на хумора и сатирата Габрово,  а след това и в Русе, Видин и Бургас. От 3 май осведомителни пана и визии ще бъдат изложени и пред Народния спектакъл в София “, изясни Диляна Якова. Тя добави още, че една от вълнуващите начинания на акцията ще бъде обновена и през 2023 година – колаборацията с НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “. Студентите основават къси видеа в границите на курсовата си работа за „ Социална реклама “, с които да предизвикат публичното еко-съзнание по тематиката с погрешно изхвърлените цигарени фасове.

Повече за напъните на Филип Морис Интернешънъл в региона на устойчивото развиване може да научите на pmi.com/sustainability, както и да се запознаете и с цялостния Интегриран отчет на компанията за 2022 година

При правенето на Интегрирания отчет за 2022 година са взети поради насоките, залегнали в интернационалните стандарти и рамки, в това число: Глобалната самодейност за отчетност (GRI); Глобалният контракт на Организация на обединените нации (UNGC); Целите за стабилно развиване на ОНН; Фондацията за отчитане на цената (VRF), в това число използване на стандартите на Съвета за стандарти за отчитане на устойчивото развиване (SASB), Интегрирани правила за осмисляне и Интегрирана рамка за отчетност; както и някои от рекомендациите на Работната група за обявяване на финансова информация във връзка с климата (TCFD).
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР